Зеленски уволни министъра на отбраната
Зеленски уволни министъра на отбраната

Украинският президент Володимир Зеленски обяви намерението си да уволни министъра на отбраната Олексий Резников. Той каза, че ще поиска от Върховната Рада да освободи сегашния министър и да назначи на негово място бившия депутат Рустем Умеров.

Резников премина през повече от 500 дни пълномащабна война.

„Смятам, че министерството има нужда от нови подходи и други формати на взаимодействие, както с военните, така и с обществото като цяло“, обясни Зеленски като добави, че бъдещият министър Рустем Умеров не се нуждае от допълнително представяне.

43-годишният Умеров е роден в Узбекистан и е бивш депутат във Върховната Рада. Бивш секретар на комисията по правата на човека, деокупацията и реинтеграцията на временно окупираните територии в Донецка и Луганска област, както и в Крим. До момента беше председател на фонда за държавна собственост на Украйна.

Уволнението на Резников беше обявено само няколко часа след като той коментира, че Украйна възнамерява да увеличи производството на дронове още тази есен.

„Мисля, че ще има бум в производството на различни украински дронове. И то ще продължи да расте“, каза Резников пред „Укринформ“.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви