Израел не праща посланик докато Ердоган е президент
Израел не праща посланик докато Ердоган е президент

Tурският президент Реджеп Тайип Ердоган пристигна на еднодневно работно посещение в крайбрежния град Сочи, за да се срещне с руския си колега Владимир Путин, предаде Анадолската агенция.

Двамата ще разговарят по актуални регионални и глобални въпроси и ще обсъдят двустранните отношения. След разговора те ще дадат съвместна пресконференция.

Това ще бъде първата среща на двамата лидери след преизбирането на Ердоган за трети мандат като президент през май, отбелязва „Дейли сабах“.

В дневния ред на двамата президенти ще бъде включена и темата за възобновяването на споразумението за износ на зърно през Черно море, сключено миналата година, което помогна за облекчаване на световната продоволствена криза.

След като Русия преустанови участието си в сделката от юли 2022 г., постигната с посредничеството на Турция и ООН, Анкара полага усилия за възобновяването ѝ.

Москва се оплаква, че Западът не е изпълнил задълженията си по отношение на износа на зърно от самата Русия, предаде БТА.

Има вероятност, при обсъждане на двустранните отношения да се наложи Ердоган да обясни решението си за освобождаването на командирите от „Азов“.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви