На 14 септември (четвъртък) Културен Дом НХК ще бъде домакин на премиерата на документалния филм на Васил Върбанов – „В името на Бог РЪГБИ!“.

От 18:30 часа, преди началото на прожекцията, авторът ще го представи на публиката лично.

Гостуването на филма в Бургас съвпада с провеждането на турнира за Световната купа по ръгби, посветен на 200 години от създаване на този популярен спорт.

А БНТ, където Васил Върбанов прави едно от най-хубавите музикални предавания в българския ефир, наречено „Моят плейлист“, ще излъчи на живо някои от най-интригуващите сблъсъци в дните от 8 до 28 октомври, когато е финалът.

„В името на Бог РЪГБИ!’ ще запознае бургаската публика с турбулентната история на великата игра у нас. Филмът е копродукция с Българската национална телевизия и е заснет от двама от най-забележителните български кинематографисти – Крум Родригес и Орлин Руевски.

Фокусът на продукцията е РЪГБИ като религия и нейните апостоли в България.

Разказът надскача спортния контекст и дава много по-широка картина на живота у нас през различните периоди на 20 век. И последствията от наложената система в живота ни до днес.

Със специалното участие на проф. Веселин Методиев, д-р Димитър Стоянович, Орлин Павлов, Владимир Ампов-Графа, Благовест и Светослав Аргирови, Велислав Стоянов, Насо Русков, Андре Токев, Благой Иванов-Багата и други.

Билети ще намерите онлайн – в системата на EypayGo: https://epaygo.bg/4236627099, както и на всяка каса на EasyPay в страната.

„В името на Бог РЪГБИ!“

сценарист и режисьор: Васил Върбанов

оператори: Крум Родригес и Орлин Руевски
художник: Текра Алексиева

продуцент: Тангра Мега Рок/Лакриц

копродуцент: БНТ

С подкрепата на Програма „Култура“ на Столична община

Със съдействието на SPORT DEPOT!

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви