Кафе
Как да пием кафе

Не всички наши навици са здравословни, дори да изглеждат такива. Специалистите предупреждават – ние самите скъсяваме живота си, повтаряйки тези ритуали всеки ден. Сигурни сме, че и вие сте запознати с тях.

Неконтролиран прием на витамини

Да, без витамини и минерали тялото ни не може да функционира нормално, но можете да разберете, че определени елементи ви липсват само след преглед и разговор със специалист.

Да си предписваш витамини, защото „един приятел ги пие“ е най-лошото нещо, което можеш да направиш за тялото си. Предозирането на витамини е също толкова опасно, колкото и конвенционалните лекарства.

Така че високата доза витамин С може да доведе до стомашни язви и това се случва много бързо. Не поемайте рискове.

Пиеш само кафе сутрин

Без тази напитка е трудно да си представим живота на типичен градски жител. Но също така около 30% от работещите хора отказват закуската, ограничавайки се до едно кафе.

Излишно е да казваме, какъв сериозен стрес изпитва стомахът ви в такава ситуация? Освен всичко друго, кафето силно дехидратира, повишава кръвното налягане и захарта.

Ако не можете да откажете кафето сутрин, не забравяйте да си приготвите закуска и да изпиете не повече от една чаша кафе след нея.

Заседнал начин на живот

Друг проблем на обикновения градски жител е липсата на спорт в живота. Разбира се, можете да отпишете неприязънта си към фитнеса поради липса на време, но колкото по-малко се движите, толкова по-вероятно е да спечелите неприятно хронично заболяване.

Според статистиката хората, за които спортът е част от живота, живеят с 15 години по-дълго от тези, които предпочитат да отидат на бар или да седнат в ресторант след работа, вместо във фитнес център.

vesti.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви