6 бургаски училища и едно в Обзор попадат в класацията за най-добри резултати от матурите след 4 клас.

Следващите класации за 100-те училища, чиито възпитаници са направили най-добри на задължителната матура  и  на национално външно оценяване в седми клас , сега „Дневник“ обобщава данните за последните от последните години на най-добрите училища в четвъртия клас според изпитите по български език и литература и математика.

На 14-о място е Основно училище „Васил Априлов“, на 46-о Средно училище „Димчо Дебелянов“, на 74-о Основно училище „Елин Пелин“, на 79-о Обединено училище „Св.Св.Кирил и Методий“ в Обзор, на 84-о Основно училище „Александър Георгиев-Коджакафалията“, на 91-о Начално базово училище „Михаил Лъкатник“, на 92-о Основно училище „Антон Страшимиров“.

Класацията проследява средните точки на учебните заведения от 2019 до 2023 г. През 2020 г., заради пандемията от COVID-19, изпити нямаше. Резултатите се измерват в точки, които се приравняват в оценки. Максималният брой точки е 100.

Данните са на Министерството на образованието, като за тази година са получени по Закона за достъп до информация, а преди това са взети от  националния портал за отворени данни . За някои училища липсват данни в регистрите на министерството за сметка на годината и това в таблицата е оставено празно поле. Използвайте данните в таблиците за среден успех на всяко училище.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви