Бойко Борисов в Бургас

Бойко Борисов и група бургаски депутати от ГЕРБ направиха посещение на единствената по рода си специализирана университетска онкологична болница в България „Дева Мария“.

Здравното заведение се отличава от останалите с огромната си модерна база и общежитие към нея за лекарите специалисти. Тя се простира на 15 000 квадратни метра площ, разполага с най-модерното медицинско оборудване произвеждано някога в света и е на стойност 77 милиона лева. Цялата медицинска база данни е свързана, чрез изкуствен интелект и предлага онкологично лечение от диагностицирането до хирургия, лъче и химио терапия, както и скрининг на заболяванията.

Борисов остана изключително доволен от видяното, като не пропусна да подчертае, че ГЕРБ имат също пръст в осъществяването на проекта, който по скоро се ограничава в съдействие за оформление на документите, придвижване на проекта, прекарване на ток, вода и други битовизми.

Бившият премиер не пропусна да отбележи факта, че при неговото управление в държавата се е строяло и са се осъществили десетки подобни проекти, а сега не се прави нищо, а по скоро се говори и лъже.

На импровизирана среща с журналистите, Борисов в типично свой стил се скара на медиите, че не задават достатъчно въпроси свързани с решенията на ППДБ с управлението, че не се говори за неговия незаконен арест, а се набляга на другите скандали свързани с личността му.

Борисов не пропусна да жегне президентската институция, като заяви в прав текст.

„Радев, като президент има две функции – да обединява народа и да критикува. С първата не се справя въобще. С втората е добър, но както на него му отърва и не е обективен“

Борисов засегна темите с проектите в Бургаски регион, като даде примери, как по негово време са се  построили от една голя поляна спортна зала, и от една празна нива обходен път.

„Сега нищо не се прави. Излъгаха ви и ви лъжат за всичко. Нали щяха да правят  магистрала Черно море. Днес се оглеждах за първа копка в Бургас и не видях“, саркастично заяви Борисов.

Остро реагира на въпросите на журналисти, че „сглобката“ се клати и разтърсва от противоречия, а той и лидерите Кирил Петков, и Асен Василев си говорят, чрез медиите.

„Кой ви каза това? Не е вярно. Те са в Америка, а аз нямам телефон. Аз не ползвам телефон, не обичам да говоря по телефон, как да си говоря по друг начин с тях“, тросна се Борисов на репортер на НОВА ТВ.

Лидерът на ГЕРБ изрично подчерта, че Алексей Петров Трактора не е проектант на това правителство, а само е играел ролята на посредник при срещата му с Петков и Василев.

„Нищо повече. Направихме го в името на България. И той беше заинтригуван нещата да се оправят и да не продължават така. Уреди ни среща. На нея не е присъствал, нито той, нито бащата на Кирил Петков -Петко. Това са спекулации. С Алексей Петров бяхме скарани, но се сдобрихме в името на обединението и идеята да излезем от кризата. Той предложи да направим среща с Пеков и Василев- нищо повече“, категорично отсече Борисов.

Накратко Борисов очерта политическата ситуация, като наблегна на факта, че възлови политически постове в държавата са окупирани от бивши комсомолци обвързани по един или друг начин с държавна сигурност.

Тук не забрави да даде пример със спортните си години, когато е имал успешен клуб по карате и за да не останат по-назад от ДС са организирали подобен клуб, в който е участвал Алексей Петров, като техен кадър.

„Били сме се много, но на ринга с тях. Още от тогава противостоях на ДС“, похвали се Борисов.

 Веднага след това, Бойко Борисов обърна темата и насочи гнева си към скорошния скандал с Мустафа Емин, който е съветник по националната сигурност на Министърът на отбраната.

„Ако бях аз на власт, щях да го изхвърля веднага от поста му, а министъра щеше да го последва още същия ден. Защо мълчите по темата? Забраняват ви да питате, разбирам. Но аз ще питам с моята група, какъв е тоя Мустафа Емин, кой го сложи и какъв принос ще допринесе за националната и военна сигурност на страната ни, когато не е квалифициран. Той е с учителско образование“, изригна Борисов.

Лидерът на ГЕРБ изрично подчерта , че парите в държавата се управляват зле, като негласно намекна за корупционни практики с нелогично инвестиране на финанси.

„Как да разбирам, че се готвят да вложат половин, до два милиарда лева за зимно почистване? Какво зимно почистване, като няма зима. Защо тези пари не се инвестират в магистрала от Русе до Вели Търново? Няма ли да е по-добрата инвестиция? Ама няма да говоря повече, че ще ни изкарате, че пак се караме, чрез медиите“, каза той.   

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви