Фестивална рибата

Остават броени дни до началото на тазгодишния Фестивал на Рибата и Виното, който ще се проведе на 7, 8, 9 и 10 септември 2023 в Бургас. Вкусна морска храна, приготвена на място във фестивалната зона, подбрано вино и пъстра програма очакват всички бургазлии и гости на града.

Освен интересната програма, в рамките на фестивала ще се състои и традиционният конкурс за „Най-вкусна рибена чорба“, за който могат да кандидатстват всички заведения и домашни майстори, които вярват, че правят най-добрата рибена чорба на в Бургас!

Ако искате да участвате в конкурса е необходимо да заявите вашето участие на festivalnaribataivinoto@gmail.com и на 10 септември 2023 в 12.30 ч. да донесете своята тенджера с 3-4 порции за дегустация и оценяване. Специално жури ще оцени предложенията и ще награди отличената рецепта с приз.

 Морски изкушения и много забавления ще посрещнат бургазлии и гостите на града пред Експо център „Флора“ – програмата включва над 200 артисти, кулинарни демонстрации и конкурси, игри, забавление за децата, подбрано вино и вкусни морски деликатеси!

Още на 7 септември 2023 гостите на фестивала ще могат да се насладят на танцова програма, дегустация на български вина и концерт на Самуел Мануелян, Йордан Петков, група „Горещ пясък“ и звездата на вечерта – Кичка Бодурова.

Вторият фестивален ден ще бъде открит с мажоретни танци, кулинарна демонстрация на венецуелска кухня, концерт на Бургаския духов оркестър, Artem & Tatyana Manchos от Украйна, „BG дуетът“ и латино фуриите от „Mambo Song“. Вечерта ще завърши с лятно кино под открито небе и прожекция на комедията „Бай Иван“.

На 9 септември 2023 програмата ще бъде открита с куклен театър за най-малките, ще продължи с вкусни кулинарни демонстрации и състезания, концерт на Формация за стари градски песни, Stand Up комеди шоу, концерти на Петя Буюклиева и Джанго Зе. Третият фестивален ден също ще завърши отново с лятно кино под звездите.

В неделя, 10 септември 2023, ще се проведе и конкурсът за „Най-вкусна рибена чорба“. Танцови програми, концерти, игри, винени и кулинарни демонстрации ще изпълнят програмата за деня, а вечерта ще завърши с фолклорното шоу на Клуб за народни танци „Елбетица“ и концерт на Николина Чакърдъкова.

В специално обособената Детска зона на Фестивала на рибата и виното ще се погрижат децата да се забавляват с редица игри, състезания и работилници, така че не забравяйте да вземете и най-малките любители на летните приключения.

Не пропускайте традиционният Фестивал на Рибата и Виното в Бургас и за да се насладите на разнообразие от български и чужди вина, допълнени със съвети кое от тях с каква храна е най-подходящо да се съчетава.

Любители на рибата и виното от цялата страна – очакваме ви в Бургас!

Фестивалната зона ще бъде разположена в парк „Приморски“ (до Експоцентър „Флора“) и ще работи от 7 септември 2023 от 17.00  до 23.00 ч, на 8 септември от 16:00 до 23:00, а в събота и неделя – от 11.00 до 23:30.

Входът е свободен!

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви