Видеонаблюдение в Несебър

Сдружение „Напред Несебър“ организира програмно допитване до гражданите на Община Несебър за нуждите от изграждане на система за видеонаблюдение на територията на региона.

Своеобразният референдум ще даде възможност на всеки местен жител да заяви своята позиция на изнесените мобилни пунктове.

Още през февруари т.г. от неправителствената организация отправиха апел към местната власт да започне работа по система за видеонаблюдение, за да може през сезона вече да функционира в услуга на гражданите.

От сдружението са категорични, че работещи камери и създаден регионален център за наблюдение рядко ще повишат извършването на превантивна дейност във всички населени места.

Към момента администрацията не разполага с такава система в нито едно населено място.

Позитивният ефект от системите за видеонаблюдение е доказан от общностите, в които работят. Поради това тези центрове вече се надграждат в други морски градове. Време е и Несебър да започне работа в тази посока, защото гражданите ще бъдат по-спокойни, ще намалят противообществените прояви, градската собственост ще се стопанисва по-качествено и ще подпомогне работата на органите на реда, които през лятото са изключително натоварени.

„Инвестицията във видеонаблюдението ще се възвърне многократно под формат на по-голямо спокойствие за жителите и гостите в регион Несебър. Категорично системите с камери трябва да се поставят във всяко населено място. Това е мнението на десетки граждани, от които вече получават обратна връзка“, категоричен е председателят на „Напред Несебър“ Иван Дашев.

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви