Турнир по спортни танци

Организационните екипи на 38-ия Международен турнир по спортни танци „Купа Бургас“ дават анонс с последните новини около подготовката на събитието. Над 200 двойки от 15 държави са потвърдили участието и записването продължава. След тях има представители в Топ 20 от последното световно първенство.

Турнирът ще се проведе на 2 и 3 септември в спортна зала „Младост“. Организатори са Клуб по спортни танци „Бургас 1975” и Община Бургас. Спортното събитие по традиция ще загуби под патронажа на кмета в Бургас Димитър Николов.

Гостуващите двойки са от Гърция, Италия, Израел, Испания, Република Северна Македония, Молдова, Румъния, Украйна, Ирландия, Турция, Албания, Азербайджан и други.

В рамките на два състезателни дни отново ще се проведе ТУРНИР „RISING STARS” – състезание за изгряващи звезди – латиноамерикански и стандартни танци. Ще се проведе и Международен турнир за групите до 21 години. Тук се състезават заедно младежите и аматьорите, което дава възможност на младежите между 19 и 21 години, които преминават в групата на аматьорите, за да премерят сили със състезателите от по-високия ранг.

За втори път ще се проведе и Международен турнир Pro/Am. Той е с участието на един професионален състезател и любител, които танцуват за удоволствие, но със състезателен характер.

Съдиите за турнирите са представители на 13 държави, с председател Петър Гозун – Молдова. В съдийския състав участват бивши европейски и национални шампиони от България, Англия, Испания, Румъния, Ирландия, Азербайджан, Молдова, Турция, Израел, Република Северна Македония, Нидерландия, Швейцария и САЩ.

КСТ „Бургас 1975“ ще бъде представен от 22 танцови двойки.

Билети ще се продават в двата дни на турнира – събота и неделя. Входът е свободен за деца до 7 години, пенсионери и хора с увреждания.

В днешната пресконференция се включват зам.-кметът Диана Саватева и Веселина Деведжиева – началник на спортния отдел в Община Бургас. 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви