Съветник на Тагарев се държал скандално
Съветник на Тагарев се държал скандално

Мустафа Емин – съветник на военния министър Тодор Тагарев и член на „Да, България“, вдигнал скандал в спешната болница „Пирогов“, като настоял дете да бъде извадено от детската шокова зала, за да бъде настанено там неговото дете. Това разказва една от работещите в лечебното заведение – Неда Диманова, която е станала свидетел на случката с Емин.

Служителката е описала в кратък пост във Facebook какво точно е станало на 28 август вечерта, като зад думите ѝ застават и от „Пирогов“, които са споделили нейния разказ на официалната страница на болницата.

„Нощес в Пирогов дойде Емин Мустафа с детето си. Държа се арогантно и скандално, като първоначално искаше да извадят от детска шокова зала дете в шок, за да влезе неготово, което беше с една малка раничка, заплаши с министъра на здравеопазването, като не се съобрази, че той е работил в Пирогов и можем да проверим“, споделя Диманова и продължава:

„Накрая, след всичко отново вдигна скандал и в НХА същите заплахи с министъра, за да получи документите, които преди това му бяха дадени от залата“.

Работещата в лечебното заведение обяснява, че е попитала „господаря от Рибново“ така ли си представя упражняването на властта, която му е дадена от нас народа и не се ли представя твърде неприемливо за поста, който твърдеше, че заема“.

Под публикацията на Неда Диманова депутатът от ДБ Ивайло Мирчев в коментар подчертава, че ще провери случая.

„Съжалявам и се извинявам за случилото се. Ще проверя веднага“, гласи написаното от народния представител.

Ето как „Да, България“ описва своя съветник

На сайта си „Да, България“ определят Мустафа Емин като демократ от Родопите, който се бори за разширяване на демократичното пространство в смесените райони. Неговите интереси са свързани с регионално развитие и местно самоуправление. Самият той в началото на юли съобщава, че е станал част от Министерството на отбраната и ще работи с министъра Тодор Тагарев.

„Искам да споделя с вас, че преди няколко дни на пресконференция в Министерство на отбраната беше обявен политическият кабинет на министър Тодор Тагарев, в който имам честта да бъда включен. Искам да изразя благодарността си към всички вас за подкрепата до момента“, е написал тогава Емин.

До момента няма коментар от него относно случая в спешната болница „Пирогов“.

От Министерство на отбраната обявиха, че проверяват информацията за скандала в болница „Пирогов“.

„По повод на публикациите в медиите, свързани със съветника в политическия кабинет Мустафа Емин, уведомяваме, че извършваме проверка на случая, за установяване на истинността. Веднага след това ще бъдат предприети необходимите действия“, се посочва в позицията на министерството.

dir.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви