Министерството на туризма е готово да подпомогне местните власти и бизнеса, за да може партньорството да популяризира България по-ефективно като атрактивна туристическа дестинация. Това съобщи министърът на туризма Зарица Динкова по време на откриването на Празниците на изкуствата АПОЛОНИЯ 2023.

В своето приветствие министър Динкова каза, че в духа на отиващото си лято този фестивал се утвърди през годините като емблема на Южното Черноморие. „Постиженията на българските творци – автори и изпълнители е невероятно изживяване, чрез което се запазва традицията в областта на всички изкуства“, заяви тя.

Зарица Динкова притежава, че именно в Созопол провеждането на АПОЛОНИЯ на философията и за продължаване на туристическия сезон. Тя посочи, че градът е една от най-привлекателните туристически дестинации, която съчетава съвкупността на древността и съвремието. Старият и новият град привличат не само българските туристи, но и чуждестранните, заради богатите културни паметници и природни дадености.

В края на своето изказване министър Динкова заявява, че Празниците на изкуствата предоставят възможност на представителите да се насладят на созополската атмосфера и да обогатят културата си и да пожелаят на всички лятно настроение и незабравимо преживяване.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви