Калина Муньос е с обвинение и мярка
Калина Муньос е с обвинение и мярка "подписка"

Калина Сакскобургготска-Муньос се яви заедно със своята адвокатка в Областната дирекция на МВР в София, където ѝ бе предявено постановление за привличане към наказателна отговорност за управление на моторно превозно средство след употреба на алкохол. Взета ѝ е мярка за неотклонение „подписка“, уточниха от Районната прокуратура в Самоков.

Княгинята отказа коментар за медиите. На 19 август тя удари колата си при паркиране в курорта „Боровец“, а миналата седмица предявяването на обвинението ѝ беше отложено, тъй като ангажираната от нея адвокатка бе в чужбина и поиска друг ден за явяване.

От прокуратурата уточниха още, че в хода на разследването по образуваното бързо производство е установено, че около 15:00 ч. на 19 август в района на хотел „Мура“ в курортния комплекс „Боровец“ обвиняемата е шофирала лек автомобил „Сузуки“. „При тестване на водача за употреба на алкохол, техническото средство е отчело 1,5 промила. За предявяването на постановлението за привличане в качеството ѝ на обвиняема Сакскобургготска се е явила със защитника си днес в Областната дирекция на МВР. Разследването продължава под надзора на прокуратурата“, допълниха от обвинението.

Чл. 343б, ал. 1 от Наказателния кодекс предвижда лишаване от свобода от 1 до 3 години и глоба от 200 до 1000 лева, ако бъде призната за виновна.

Досъдебното производство се води под надзора на Районната прокуратура в Самоков, но Сакскобургготска и защитата ѝ трябваше да се явят в Областната дирекция на МВР – София, където се намират разследващите.

След инцидента в „Боровец“ 51-годишната Сакскобургготска отказа да даде кръвна проба в болница. Автомобилът, който шофираше, бе законово отнет.

Вчера баща ѝ Симеон Сакскобургготски коментира пред журналисти, че „от доста малко, стана нещо огромно“, но че „всеки пред закона е еднакъв“.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви