Полиция

На 24 август около 08.10 ч. в с. Зидарово, на ул. „Велека“ №20, лек автомобил „Митцубиши“, с бургаска регистрация, управляван от 44-годишен бургазлия блъска внезапно излязъл на платното за движение кон, собственост на 46-годишен мъж от с. Зидарово. От инцидента водачът получил леки наранявания.

Около  05.54 ч. на автомагистрала „Тракия“, поради загуба на контрол, самостоятелно катастрофира, излизайки извън платното за движение, блъскайки се в последователно в земен насип и крайпътна ограда и преобръщайки се в земеделска нива, лек автомобил „Тойота Корола Версо“, с бургаска регистрация, управляван от 27-годишен бургазлия.

От ПТП пострадала пътуващата на задната седалка 48-годишна бургазлийка, която със спукване на втория шиен прешлен, без опасност за живота, е откарана в ямболската болница, но отказала хоспитализация.

Около 16.32 ч. на бургаската улица „Копривщица“, до Руската гимназия, украинска гражданка, управляваща велосипед, движеща се в най-дясната част на пътното платно предприема ляв завой в посока ул. „Калофер“, като не пропуска преминаващия покрай нея лек автомобил „Фолксваген Голф“, с бургаска регистрация, управляван от 60- годишен бургазлия и се блъска в него.

От пътния инцидент пострадала велосипедиската, която с контузия на левия крак, е прегледана в УМБАЛ – Бургас и освободена за домашно лечение, без  опасност за живота.

Около 18.10 ч. на кръстовището на бургаските улици „Иван Вазов“ и „Мария Луиза“, 45-годишен велосипедист от Бургас, движещ се по площи, предназначени за пешеходци, се блъска странично в лек автомобил „Форд Фокус“, с бургаска регистрация, управляван от 49-годишен бургазлия.

От пътния инцидент е пострадал велосипедистът, който с луксация на дясната раменна става, е настанен за лечение в отделение „Ортопедия“ на болница „Сърце и мозък“», без опасност за живота.

Около 22.15 ч. на пътя Бургас – Несебър – Варна, по неустановени към момента причини настъпил пътен инцидент между автобус „Сетра“, с грузинска регистрация, управляван от 43-годишен грузински гражданин и лек автомобил „Дачия Логан“ – такси, с бургаска регистрация, управляван от 44-годишен мъж от Казанлък.

От инцидента са пострадали водачът на таксито / настанен за лечение в УМБАЛ – Бургас с фрактура на две ребра и контузия на далака, с опасност за живота/ и неговите спътници – 33-годишен мъж от София / настанен за лечение в УМБАЛ – Бургас със сътресение на мозъка, без опасност за живота/, 29-годишна жена от Сливница / прегледана в УМБАЛ – Бургас с фрактура на дясната китка и освободена за домашно лечение, без опасност за живота/, 32-годишен мъж от София / получил фрактура на палеца на дясната ръка, прегледан в болница „Сърце и мозък“ и освободен за домашно лечение, без опасност за живота/,  25-годишна жена от Варна, която с повърхностни рани, е прегледана в УМБАЛ – Бургас и освободена за домашно лечение, без опасност за живота/, 30-годишна жена от Видин / получила охлузвания по главата, настанена за наблюдение в болница „Сърце и мозък“, без опасност за живота/ и 25- годишен софиянец / получили фрактура на палеца на лявата ръка, прегледан в УМБАЛ – Бургас и освободен за домашно лечение, без опасност за живота/.

Около 22.02 ч. на бургаската улица „Княз Александър Батенберг“ №36, поради непредприети мерки за стабилизиране при спиране на лек автомобил „Дачия Докер“, с бургаска регистрация, ползван от 39-годишна бургазлийка, същият потеглил самостоятелно, като жената се опитала да спре автомобила.

При спирането същият я затиснал, като й причинил контузия на гръдния кош / прегледана е в УМБАЛ – Бургас и освободена за домашно лечение, без опасност за живота/.

На 26 август около 15.40 ч. по пътя Бургас – Варна, лек автомобил „Шкода Октавия“, със софийска регистрация, управляван от 37-годишен водач, предприема изпреварване без да се е убедил, че в същото време не е изпреварван.

Изпреварващият го мотоциклет „Кавазаки“, с варненска регистрация, управляван от 19-годишна неправоспособна в категорията водачка, е блъснат от автомобила, като мотоциклета излиза извън платното за движение, блъска се в метална табела и се обръща в крайпътната канавка.

От пътния инцидент пострадала мотоциклетиската, която с фрактура на лявата ръка, получила медицинска помощ в УМБАЛ – Бургас и е освободена за домашно лечение, без опасност за живота.

На 27 август около 12.38 ч. на бургаската улица „Иван Вазов“ до дом №63 в посока бул. „Мария Луиза“, автобус „Соларис“, с бургаска регистрация, собственост на Община Бургас, управляван от 56-годишен бургазлия, спира рязко, в резултат на което правостояща 74-годишна бургазлийка залита напред и се контузва на дръжка в автобуса. Жената е настанена за лечение в отделение „Ортопедия“ на УМБАЛ – Бургас с фрактура на дясната слънчева кост, без опасност за живота.

Около 12.45 ч. на пътя Варна – Бургас, лек автомобил „Пежо 307“, със софийска регистрация, управляван от 40-годишен арменски гражданин, продължително пребиваващ в София, предприема изпреварване, като отнема предимството на движещите се зад него и допуска ПТП с изпреварвания мотоциклет „Ямаха XP-500“, с бургаска регистрация, управляван от 18-годишен несебърлия / стаж 3 месеца/, с който се придвижвал и 19-годишен несебърлия.

От пътния инцидент мотоциклетистът и спътника му получили охлузвания по телата, като са прегледани и освободени за домашно лечение.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви