Недекларираната валута

Митническите служители на Митнически пункт Лесово откриха недекларирана валута с левова равностойност 303 153,65 лева при проверка на лек автомобил. Контрабандно пренасяните парични средства са били укрити в две чанти с лични вещи.

Лекият автомобил с чужда регистрация пристигна на входно трасе на МП Лесово на 25.08.2023 г. на път от Турция за Германия през България. С колата пътували водач – турска гражданка и четирима нейни роднини. В зоната за митнически контрол всички заявени, че нямат нищо за деклариране.

Превозното средство е избрано за щателна митническа проверка, при която инспекторите откриват на мястото на резервната гума две чанти, пълни с лични вещи. В хода на контролните действия е установено, че в чантите под личните вещи са укрити пакети, съдържащи евробанкноти, като в едната от тях те са били добавени в пригодено двойно дъно под хастара.

Установени са общо недекларирани 155 000 евро с левова равностойност 303 153,65 лева. Впоследствие едно от пътничките в автомобила – турската гражданка с инициали Е.Г., е посочила, че валутата е нейна собственост.

По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор, който се провежда под надзора на Районна прокуратура – ​​Ямбол.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви