Васил Божков арестуван
Васил Божков арестуван

Бизнесменът и обвиняем с 19 обвинения задочно до днес, Васил Божков е арестуван на летище „София“ преди да прекрачи прага на ВИП терминала, където кацна самолета днес. Арестът му е извършен веднага, след като е кацнал.

Васил Божков е задържан за 24 часа. Това стана ясно от думите на адвоката на бизнесмена Георги Гатев. Той се върна съвсем доброволно и дошъл в България, за да изчисти името си, обясни Гатев.

От коментара му стана ясно, че пътищата на клиента му и убития Алексей Петров не са се пресичали, а за това какво ще се случи с Божков, адвокатът посъветва медиите да следят профила на бизнесмена в социалната мрежа.

При кацането си Васил Божков пусна пост във фейсбук с „Кацнах! Имам среща с бухалките“. След този пост няма друга информация.

За пристигането си също съобщи лично Васил Божков тази сутрин, след като няколко пъти заявяваше, че това ще се случи. Какво точно го е провокирало да направи това в този момент, предстои да се разбере.

Още сутринта вътрешният министър Калин Стоянов заяви, че МВР ще изпълни задълженията си по закон, което означава, че полицията ще арестува бизнесмена и ще го предаде на прокурор. На летището се намира и един от адвокатите на Божков

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви