Близо 200 университетски преподаватели, учители, представители на бизнеса и управлението се събраха в Бургас, за да обсъдят актуалните въпроси, проблемите и перспективите за развитие на иновации в сферата на образованието.

Поводът е XIV-ия научно-практически форум „Иновации в образованието и познавателното развитие“, който се провежда от 23 до 25 август в КЦ „Морско казино“.

В него ще се включат 180 участници, от които 13 рецензенти и 112 автори на 84 статии, които ще бъдат публикувани в научното списание „Образование и технологии“.

„Докато преди говорехме в бъдеще време за иновациите в образованието, сега това е реалност и ние се състезаваме с конкурентни образователни програми извън България, защото свободното движение на хора показва как нашите млади хора трябва да бъдат изключително конкурентни, а това зависи от вас. Затова ще продължим да подкрепяме тази инициатива и единственият ни сигурен капитал са нашите деца, които трябва да подготвим да бъдат конкурентни на световните образователни и технологични тенденции“, заяви на откриването на научната конференция кметът Димитър Николов.

„Вярвам, че целите, които сте си поставили на този форум, ще бъдат изпълнени. Насочеността към създаване на личности, които смело да вземат решения, да управляват себе си и взаимоотношенията си с другите без притеснения, е пътя за усъвършенстване и успех на младите хора“, сподели началникът на РУО-Бургас Петя Петрова.

В рамките на форума ще бъдат представени съвременните методи на преподаване и учене, приложение на новите дигитални технологии в учебния процес, новата визия за класната стая, създаване на положителна образователна среда и др.

Инициативата се организира от сдружение „Образование и технологии“ и Университет „Проф. д-р Асен Златаров“, със съдействието на Община Бургас РУО-Бургас, Бургаски свободен университет, издателство „КЛЕТ България“, издателство „Изкуства“ и фирма „Photon“.

На откриването на форума присъстваха още ректорите на университет „Проф. д-р Асен Златаров“ и Бургаски свободен университет – проф. д-р Христо Бозов и проф. д-р Милен Балтов, зам.-ректори и декани от двете висши учебни заведения, учители и представители на бизнеса.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви