Отложено е обвиненинето срещу княгинята
Отложено е обвиненинето срещу княгинята

Предявяването на обвинение за шофиране в нетрезво състояние на Калина Сакскобургготска-Муньос бе отложено. Причината е, че ангажираната от нея адвокатка е в чужбина и е поискала друг ден за явяване.

Досъдебното производство се води под надзора на Районната прокуратура в Самоков, но Сакскобургготска и защитата ѝ трябваше да се явят в 14 часа днес в Областната дирекция на МВР – София, където се намират разследващите.

51-годишната княгиня трябваше да бъде привлечена като обвиняема, след като миналата събота удари колата си при паркиране в курорта „Боровец“. При направения тест с дрегер бяха отчетени 1,5 промила алкохол, а след това Сакскобургготска отказа да даде кръвна проба в болница.

След последните промени в Наказателния кодекс, свързани с шофирането след употреба на алкохол, полицията отне автомобила, като превозното средство се оказа на юридическо лице.

Очакванията са предявяването на обвинение да стане следващата седмица. В случай, че не бъде представена основателна причина за повторно неявяване, може да се стигне до принудително довеждане пред разследващите.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви