Тръмп печели и Северна Каролина
Тръмп печели и Северна Каролина

Доналд Тръмп, 45-ият президент на САЩ, няма да участва в дебатите на републиканците за кандидат-президент, които ще се проведат на 25 август.

Бившият президент обяви за това свое решение в социалната си мрежа Truth Social, като добави, че не само че няма да участва на срещата на 25 август, но и няма да се включи в нито един дебат на републиканците.

Причината да не го направи е социологическо проучване на канала CBS, което сочи, че лидерската му позиция се ползва с „легендарната подкрепа“ от 62 процента.

„Обществото знае кой съм, колко успешно беше моето президентство – с енергийната независимост, със силната защита на границите и силната ни армия, с най-големите данъчни облекчения, без инфлация, с най-силната икономика в историята“, написа Тръмп в социалната си мрежа Truth Social.

В действителност Тръмп е на доста по-предни позиции от своите съперници от Републиканската партия и това се вижда в множество проучвания. В проучването на CBS, например, губернаторът на Флорида Рон ДеСантис е на второ място с едва 16 процента подкрепа.

Както вече бе споменато, първият дебат на кандидатите за президенти, излъчени от страна на републиканците, ще се проведе по Fox News на 25 август. На същата дата Тръмп планира да даде интервю на журналиста Тъкър Карлсън, някогашен журналист във Fox News.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви