Есен
Есен

Когато мислите за есента, какви цветове ви идват на ум? Сезонът често се свързва с нюансите на променящите се листа. Яркозеленото е заменено с червеникаво, жълто или дори оранжево.

Някои листа пък се превръщат изцяло в кафява картина, падаща по земята. Всички тези нюанси остават основни за сезона година след година, но историята на цветовете през есента се разширява.

За тазгодишния сезон се хвърля акцент върху допълващи се нюанси, които могат или да изпъкват сами, или да осигуряват мрачен контраст в целия тоалет.

Макар някои от нас все още да планират летните си почивки, ние сме на мнение, че ранното планиране спестява главоболия и безпокойство, така че ви предлагаме няколко цвята, които да носите тази есен.

Цветовете на есен 2023

Клей

Почитателите на тениса познават цвета на клея от Откритото първенство на Франция, а и не само. Характерен със своя оранжев нюанс, който сякаш е целунат от слънцето, той се отличава с голяма адаптивност, която подхранва широк спектър от тонове на кожата, цветове на очите и нюанси на косата.

Може да се носи като неутрално допълнение към ярки цветове, но също така може да бъде и сам по себе си главен герой във визията ви.

Маджента

Маджентата не само беше избран за цвят на годината от Pantone, но попадна в центъра на вниманието и заради филма „Барби“. Именно затова очаквайте да го виждате все по-често, особено през есента, когато ще ни трябват различни начини, с които да включим по-ярки нюанси в ежедневието си.

Може да си създадете изцяло едноцветен тоалет с маджента или пък просто да го поставите като акцентен цвят.

Слонова кост и тебешир

Според модни експерти, нюансите от гамата на кремаво, костно и зимно бяло ще бъдат особено популярни през есента, тъй като тоналното обличане все още се следва като тенденция.

Освен това тези цветове се налагат силно по дефилетата и съвсем скоро ще ги видим по щандовете в магазините. Също така слонова кост, тебешир и бяло може да бъдат забелязани и като основен цвят при обувките.

Червено

Есента ще бъде сезонът на смелите. Червеното е един от цветовете, които се свързват с власт, страст и самочувствие, като следващите няколко месеца ще имате възможност да изразите точно тези черти от характера си.

Нюансът може да бъде изискан акцент за по-студените месеци, поставен под палта и съчетан с ярки червени аксесоари като мини чанта.

Шоколадово кафяво

На дефилето на Saint Laurent за есен ’23 видяхме нюанси на кафяво и дори визии, съставени от глава до пети с този цвят. Prada също така дебютира шоколадово кафяво заедно с други неутрални цветове като сиво, черно и бяло.

Това е не само универсална опция, но също така може да се съчетае с много други нюанси. Според модни експерти, кафявото дори може да задмине черното по популярност.

tialoto.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви