Петьо Петров, известен като Петьо Еврото е започнал от масиран инфаркт в Дубай. Това е станало неотдавна, но прокуратурата у нас и заплати службите все още пазят в тайна тази информация. Това съобщава „Фрог нюз“, позовавайки се на своите източници в ОАЕ.

Бившият шеф на Столичното следствие бе издирван и от Интерпол, заедно със сина му, който по мистериозен начин бе напуснал България, за да се озове с баща си в Дубай.

На 15 август Антикорупционният фонд, от който започна разследването за престъпната схема „Осемте джуджета“, сигнализира, че прокуратурата е оттеглила европейската заповед за арест на главния заподозрян – именно Петьо Петров – Еврото.

АКФ отправи публично питане до и.ф. главният прокурор Борислав Сарафов, като настоя да се изясни дали прекратяването на международното издирване на Пепи Еврото „от истината“ се уговаря и защо няма никакъв напредък по проверката на работата на прокуратурата по скандалния случай след отстраняването на Иван Гешев.

Една от причините да бъде спряно издирването на заявеното преди това лице е, когато е настъпила смърт. Това ли е мотивът в конкретния случай?

Фрог нюз научи от своите източници в Обединените арабски емирства, че Петьо Петров е живял там със сина си, след като напусна спешно и тайно България, когато започна разкритията за неговата роля в корупционната схема „Осемте джуджета“. Предполага се също, че с него е била и близка роднина на скорошната му съпруга Любена Павлова.

Предполага се също, че детето е превозено от българското летище край морето в Турция, а оттам – в Дубай.

В предаването на Сашо Диков по Евроком на 23 юни Павлова заяви, че едно от главните действащи лица в скандала „Осемте джуджета“, заедно с Петьо Еврото, бил тогавашният зам.-главен прокурор и шеф на Следствието Борислав Сарафов.

Тя каза още, че Сарафов е провел четири „работни срещи“ с Петьо Петров в „Осемте джуджета“ – почти през ден. Двамата били като съдружници – единният в системата, другият – извън нея, осигурявал „клиенти“.

Прокурор Емилия Русинова получава от еврото по 10 000 лева на месец срещу извършването на определени услуги – извършване на разпити „по определен начин“, повдигане или неповдигане на обвинение, твърди още Любена.

Сарафов също е взимал пари от своя ортак Петров, но сумите били според случая: по 100 000, дори по 200 000 лева.

Според Любена Павлова тези срещи, както и всички останали срещи в „Осемте джуджета“, са записани от Петьо Петров и записите са избрани.

Прокурор, работил по едно от делата по аферата „Осемте джуджета“, вече е обвиняем за длъжностно престъпление, съобщилха от държавното обвинение. Става въпрос за Дилян Деянов от закритата вече Специализирана прокуратура. Той е заподозрян за това, че на 18 февруари 2020 г. е „върнал иззети веществени доказателства, представляващи златни монети, на лице, което не се явява правоимащо по смисъла на закона“.

Новите обвинения са повдигнати на бившия ръководител на столичното следствие и основен персонаж от аферата „Осемте джуджета“ Петьо Петров – Еврото, както и на бившата му жена Любена Павлова.

Със смъртта на Петьо Еврото разследването срещу него и повдигнатите обвинения падат – ако прокуратурата потвърди кончината на бившия следовател, считан за един от организаторите на корупционна врежа, в която са участвали висши прокурори, охранители и служители на МВР.

Любопитно е, че Борислав Сарафов говори за нуждата от разследване на грандиозната афера „Осемте джуджета“, при положение, че неговото име се замесва в скандала.

Инфарктът май е като онзи на Ангел Христов – брат Галев… Щом Еврото е „ритнал камбаната“, много от тайните за прокурорските далавери и милиони от рекет и измами, ще бъдат заметени под килима. Поне ще опитате да ги заметете – дано този път не успеят, – коментира Фрог нюз източник, запознат с атмосферата в държавното обвинение.

Смъртта на Алексей Петров също ще успокои някои магистрати, които той е държал в зависимост от компромати. Но да не бързат да се радват, защото може да излязат много скандални разкрития за важни хора в периода на държавните власти на ГЕРБ и преди това, добавя източникът на „Фрог нюз“.

Източник: „Фрог нюз“

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви