Съдът отказа да издаде европейска заповед за арест на Петьо Еврото
Съдът отказа да издаде европейска заповед за арест на Петьо Еврото

МВР проверява през чужди служби информацията, че бившият следовател Петьо Петров, популярен като Петьо Еврото, е издъхнал в Обединените арабски емирства внезапно. По неофициални твърдения в някои медии той е починал от инфаркт, а слухът за това до този момент, седмици наред, остава официално непотвърден.

По повод появилите се информации вътрешният министър Калин Стоянов заяви пред медиите в Министерския съвет, че не може да бъде потвърди за смъртта му. Проверката обаче вече тече, като запитването е направено по дипломатически път, както и по линия на международното полицейско сътрудничество.

„В момента и през Интерпол, и през консулска служба проверяваме информацията, до момента нямаме отговор“, заяви вътрешният министър на брифинга в Министерския съвет.

Той допълни, че при потвърждение, медиите ще бъдат информирани.

През май Софийската районна прокуратура повдигна обвинение срещу бившия шеф на Столичното следствие Петър Петров, известен като Петьо Еврото и свързан със случая „Осемте джуджета“.

Привличането към наказателна отговорност е задочно, защото Петров не е бил открит по време на съвместната акция на СРП и ГДБОХ, проведена тогава на няколко адреса в столицата. По-късно се разбра, че той е напуснал страната, най-вероятно със сина си.

Пред медиите бившата му съпруга Любена Петрова каза, че зад заплахите към вече бившия главен прокурор Иван Гешев стои именно Петър Петров – Еврото. Тя даде и подробности за срещи на бившия й съпруг с приближени магистрати, които идвали в ресторанта му и получавали обещания за кариерно издигане и материални облаги.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви