Морето започва да се успокоява, но дъното е издълбано от огромните вълни и влизането продължава да е опасно. Флагът по вишките все още е червен, вълните вече са по половин метър, а не както беше преди ден-два, когато достигна до 3-4 метра. Това съобщава концесионерът на Северния плаж в Бургас Симеон Цветков пред „Труд news”.

Мъртво вълнение все още има, течението дърпа навътре, но постепенно “мъртвакът” отслабва и разпуска хватката, с която бе стегнал залива.

Бурното море изхвърли на брега тонове водорасли. В момента концесионерите се борят с купуващата, която на местата в цялата планина. На Северния плаж е докарана тежка техника- багер, който разчиства зелената трева. “На ден вадим по 20- 25 тона водорасли. Тази година морето даде огромно количество морска трева и сега я разчистваме”, каза концесионерът Цветков.

Плажът е пълен с летовници, като вече някои от тях се осмеляват да припарят до морето. Предстои уикенд, през който на ивицата се очакват още повече хора. Всички са нащрек заради незапомненото от години вилнеещо море. Вчера полицията съобщава и за двама удавени мъже по плажовете на залива- в Обзор и Поморие.

“Вълнението е 2-3 бала. Децата ги пускаме на метър два вътрешно в морето, задължително със родителите, които да са до тях. При възрастните влизането е до кръста. Все още дъното е подкопано. Днес е шестият ден на мелтема. До втория и третия ред на плажа, чадърите са пълни с водорасли. Хората няма къде да сядат, но се разчиства”, казаха морските спасители. Водата е 25-26 градуса.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви