Успех на волейболистите ни!

Шампионът „Нефтохимик“ играе първо срещу „Струмица“ в квалификационния турнир за Шампионската лига по волейбол. Надпреварата ще се проведе в бургаската зала „Младост“ от 27 до 29 октомври.

Двубоят срещу тима от Северна Македония в Група 1 е на 27 октомври (петък). На следващия ден 28 октомври противник на българския шампион е унгарският първенец „Фино“ (Капошвар). Тимът на Атанас Петров ще завършат на 29 октомври (неделя) срещу носителя на черногорската титла „Будва“.

Часовете на срещите ще бъдат оповестени по-късно, както и цените на билетите.

Форматът на квалификациите за Шампионската лига тази година е нов – на турнири. Първите два тима от всеки поток в първата квалификационна фаза се класират за следващия 2-ри кръг, където се играе отново на турнирен принцип.

Осемте отбора ще се разпределят в нови две групи с по 4 отбора. Домакини на тези два турнира ще бъдат двата отбора от 8-те, които са с най-високо класиране в ранглистата.

Победителите от двата турнира от 2-рия кръг, както и тимът с по-добри показатели от заелите вторите позиции, се класират директно в групите на Шампионската лига, защото 3-и кръг на практика няма да има. Груповата фаза на ШЛ за сезон 2023/2024 се води 4-и кръг.

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви