Време
Слънце и днес

Добро утро в петък 18.08.2023г.

Температурата ще бъде между 22 и 29 градуса. Ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще е умерен от изток със скорост 7 м /сек.

Късметче на деня

Щастието е относителна единица, то е като част от нас и всеки решава, в каква ситуация да го ползва. Ключът към него се крие в това да си подсигурим спокоен живот и сигурно бъдеще. Няма смисъл от толкова тревоги, в които да изпуснем прекрасните моменти от живота. И така, докато получим онази искрица щастие в душата си, откъснем се от битовизмите и усетим любовта във въздуха, който дишаме.

Празник

Датата 18 август се превръща в историческа за всички българи и славна за българската история.

На 18 август 946 година приключват земните дни на Свети Йоан Рилски (Иван Рилски).

Това станало преди 1075 години.

От житието на Свети Йоан Рилски Чудотворец научаваме, че първоначално бил пастир. Това обаче не е вярно. Той е бил брат на цар Петър.

Хороскоп

Овен

Днес можете не само приятно да прекарате времето, но и да постигнете значителни промени в личния си живот, които ще бъдат с положителен знак. Наистина, за това ще са нужни търпение и предпазливост, но за щастие тези чувства в момента не са Ви чужди. Вие сте малко по-сериозни от обичайното, и навярно това ще се хареса на близките Ви. За тях Вие ще бъдете и надежден помощник , и добър съветник. В края на деня настроението Ви ще се развали – на пръв поглед – без всякаква причина. Затова за вечерта е по-добре да не си планирате някакви уморителни занимания, светски мероприятия и съвсместна работа.

Телец

Може да не започнете с нужния ентусиазъм сутринта, но с напредването на деня, настроението ви ще се повиши. Днес дори може да имате неочакван късмет, което силно ще ви изненада.

Близнаци

Всички сключени днес сделки могат сериозно да повлияят на Вашето по-нататъшно финансово благополучие. Затова бъдете по-предпазливи, когато харчите с пот заработените си пари. Научете се да откривате с пот заработените предложения. Времето е много подходящо за влагане на пари и затова би било много мъдро решението, да се включите в доброволен пенсионен фонд , или да увеличите частта си в инвестиции. Никога не е прекалено рано, за да се помисли за бъдещето.

Рак

Откажете се от повишеното натоватване. За трудна, напрегната и изтощителна работа, която е свързана за Вас с повишена отговорност, е по-добре да не се сещате известно време. Денят е прекрасен за почивка, за занимание с любимото хоби и за общуване с децата. Ако преживявате остра фаза на любовен роман, страстните чувства ще наберат нова сила и има голяма вероятност да се окажат взаимни. Обсъждането на семейните работи, даже и на тези, които са проблемни, ще преминава мирно и спокойно.

Лъв

Денят е много отмерен и спокоен. Целеустремените натури получават това, към което се стремят, а Вие, като истински представител на своя зодиакален знак, сте наистина такъв(такава). Ще се появи възможност да уредите отношенията с новите си партньори, а между тях може да се окажат хора, на сътрудничество с които по-рано даже и не сте разчитали. Хармонично ще се подреждат отношенията с близките и в семейството Ви ще цари взаимно разбиране. Дръжте се във висша степен достойно, и с това ще заслужите уважението на обкръжаващите.

Дева

Наистина не са Ви безразлични рибите в морето, страшните пълзяши създания, големите мечки, гигантските китове, а и хората. Готови сте да се приспособите и да ходите на работа с велосипед, или да консумирате по-малко количество електроенергия, ако това ще помогне да се запазят всичко реки и гори на Земята, както и животаът в океаните. Но защо не помислите и за някои други способи да помогнете?…

Везни

Благоприятен ден за професионална дейност, семейни работи и решаване на финансови въпроси. Възможно е неголямо издигане в службата, както и поява на нови възможности и интересни предложения. Вашата предпазливост ще помогне да се заобиколят подводните камъни и капаните, заложени от недоброжелатели. Отдавнашен конфликт ще се реши във Ваша полза. По-сложна ситуация се очертава в личния Ви живот. В романтичният живот днес няма място за отстъпки и компромиси, а всеки ще се опитва да постигне своето на всяка цена. Роднините и членовете на семейството няма да са много внимателни към Вас, и може да забравят за някаква молба, или да игнорират важна информация. Поемете контрола над ставащото.

Скорпион

Определено не Ви достигат нови впечатления. В резултат на това се появява желание, макар и малко да промените живота си, а това „нещо” може да е всичко, което Ви попадне пред погледа , например отношенията с човек, който искрено Ви обича , и към когото на практика сте много привързани. Промените могат да носят както позитивен, така и негативен характер, тъй като ще се ръководите изключително от емоции. , мимолетни желания и капризи. Редом с Вас има човек, който е готов да Ви удържи от необмислени постъпки, да Ви даде добър съвет и да помогне за реализацията на успешен план. Но Вие упорито ще преследвате своята линия, и както ще покаже времето – напразно….

Стрелец

Денят е благоприятен за домашни занимания. Днес ще бъдете впечатлителни и вглъбени в себе си и в собствените си емоции. На работа ще може да проявите своя потенциал. Може да поемате нова работа, отговорности и задължения, защото всичко ще бъде по силите Ви. Може да проявите фантазия във всекидневната работа, която ще Ви позволи да внесете нещо ново. В близките отношения се препоръчва да бъдете чувствителни и искрени.

Козирог

Събитията на деня сякаш са оцветени в доста мрачни тонове, но Вие добре разбирате, че това, така да се каже, е „последното издихание” на проблем, започнал в далечното минало и бил решен в недалечното минало. Просто преживейте този ден, като не позволявате на когото и да било да Ви изкара от равновесие и да Ви провокира за необмислени постъпки. Скоро ще се почувствате значително по-добре. Имайте предвид, че днес е по-добре да не водите задушевни разговори, а да се постараете да си намерите някакво интересно занимание.

Водолей

Днес представителите на този знак на Зодиака ще са повече от обикновено внимателни към дреболиите и затова ще им бъде много лесно да се справят със задачи, изискващи внимание, акуратност и съсредоточеност. При това творческия потенциал на представителите на този знак е висок и затова привичните занимания или изпълнението на ежедневните задължения може да бъде превърната от тях в увлекателно действие. Възможно е получаване на приятни известия от далеко. Някои Водолеи ще трябва да тръгнат на път. Звездите Ви съветват да бъдете по-предпазливи с малко познати хора.

Риби

Дали днес няма да завоювате нечие сърце? Сега е най-благоприятният ден за това. Не е важно кой е този човек, но ако той Ви е нужен, днес просто е задължително да направите решителната и необходима романтическа крачка! Резултатът просто трябва да надмине всички очаквания.

Какво да прочетем

 

Глад

Джамал Уариаши

Александър Ласло, един от двамата главни герои в романа „Глад“, добива известност с дейността си за хуманитарна организация, която работи в лагерите на глада в Етиопия. Повратният момент идва с решението му да осинови няколко сирачета от лагерите и да ги отгледа в Нидерландия.

Филантропът изпада в немилост, когато едно от осиновените му деца го обвинява в сексуални посегателства. Осъден е на десет години затвор. В опит да спаси честта си след излизането си на свобода Александър Ласло моли Орели Линдебом – негова партньорка до момента на арестуването му, а понастоящем телевизионна журналистка и майка на двегодишно момиченце – да му помогне да напише книга, в която да разкаже живота си и да изложи радикалните си и непопулярни идеи. Предложението му ще има драматични последствия.

 Виц

Мъж започва работа в завод. След два дни е в болница с множество травми. Приятел му идва на свиждане:

– Казвай какво се случи?

– Ами влязох в цеха и викам „Пешо, хвърли ми ключ 27!“.

– И?

– И идея си нямаш колко Пешовци работят там!

А сега се усмихнете! Започва един прекрасен ден!

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви