Grand Hotel Therme
НАЧАЛО Бургас Смениха шефа на ВиК Бургас, новият е адвокат от София

Смениха шефа на ВиК Бургас, новият е адвокат от София

273
0
Уволниха вечния Ганчо Тенев

ВиК – Бургас има нов директор, съобщи досега изпълняващият длъжността инж. Ганчо Тенев пред БТА.

По думите му, промяната в ръководството е направена днес в 15:30 часа и вече е вписана в Търговския регистър.

Столичанинът Цветан Мирчев сменя поема поста изпълнителен директор на ВиК-Бургас.

На въпрос ще обжалва ли решението, Тенев отговори: „Има възможност за това и най-вероятно ще се случи. Има собственици на капитала и в крайна сметка те вземат решенията“.

Инж. Тенев бе директор на ВиК – Бургас от 2003 година досега. Държавата бе задвижила процедурата по смяната му още през септември м.г., когато бе проведено събрание на „Български ВиК Холдинг“, на което са освободени трима от членовете на Съвета на директорите, в т.ч. и самият Ганчо Тенев.

Бяха избрани трима нови, но още в деня на това събрание – 15 септември м.г., новоизбраният изп. директор Цветан Мирчев бе упълномощил адвокат, за да извърши вписването на промяната в Търговския регистър.

Ганчо Тенев обаче внесе своевременно молба да бъде отказано това вписване, защото двама от новите членове на Съвета на директорите, в т.ч. и приемникът му Мирчев, са в управителните органи на дружества в качество, което е забранено от Устава на ВиК. В тази молба от страна на Ганчо Тенев бяха посочени и други нарушения. Явно пречките вече са изчистени, пише „Флагман“.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!