Нива, засята с канабис, е била разкрит от служители на отдел Криминална полиция Бургас. Наркофермата се намира на територията на село Бата, община Поморие.

Повече подробности за престъплението дадоха директорът на ОДМВР-Бургас ст. комисар Емил Павлов и административният ръководител на Районната прокуратура Мария Маркова.

Нивата е собствено на криминално проявено лице, което е задържано и му е предявено обвинение. За този вид престъпление законодателят предвижда от 2 до 5 години лишаване от свобода и глоба до 10 000 лева. Предстои наблюдаващият прокурор да поиска постоянна мярка задържане под стража“ , каза прокурор Петрова.

Ст. комисар Павлов добави, че стойността на отглежданото количество наркотици е с пазарна стойност около 1 млн. лева. 60 кг е била готовата продукция за разпространение.

До разкриването на престъплението се стигна след няколкомесечна работа на колегите от отдел „Криминална полиция“. Лицето вече е осъждано за разпространение на наркотици. През 2019 г. лицето е било задържано за същото деяние. Задържаният е от Бургас, но имотът е в село Бата. Той сам е отглеждал продукцията си и е действал изключително конспиративно“ , каза още той.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви