Снимката е илюстративна
Снимката е илюстративна

Русия е готова да сътрудничи със Сърбия във военно-техническата сфера по всички въпроси, представляващи интерес за Белград. Това съобщи пред ТАСС ръководителят на Федералната служба за военно-техническо сътрудничество (ФСВТС) Дмитрий Шугаев, съобщи ТАСС.

„Сърбия беше и остава надежден стратегически съюзник на Русия на европейския континент. И ние винаги сме готови да помогнем на тази приятелска страна в изграждането на модерни високомобилни въоръжени сили. Готови сме да си сътрудничим по всички въпроси, които представляват интерес за сръбската страна “. Това заяви началникът на ФСВТС на форума „Армия-2023“.

Според него всички образци на рекламираната руска военна продукция се търсят на пазара. „При интерес от страна на един или друг чуждестранен клиент сме готови за сътрудничество“, заяви Шугаев.

Русия е готова да си сътрудничи с Турция по военноморските въпроси. Но все още е рано да се говори за конкретни проекти, заяви също така Дмитрий Шугаев.

„Русия има широк спектър от предложения във военноморската област и ние сме готови да си сътрудничим с Турция в тази посока. Въпреки това в момента е преждевременно да се говори за някакви конкретни проекти на двустранното военно-техническо сътрудничество във военноморската област“, каза Шугаев. Той добави още, че Русия и Турция обсъждат различни направления на военно-техническото сътрудничество.

Международният военно-технически форум „Армия-2023“ се провежда от 14 до 20 август. Това става в изложбения и конгресен център „Патриот“ край Москва. В изложението и деловата програма участват около 1 500 водещи руски предприятия от отбранителната промишленост, както и 85 чуждестранни компании и организации от седем страни. Организатор на форума е Министерството на отбраната на Русия

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви