Снимката е илюстративна
Снимката е илюстративна

Представители на Прокуратурата и МВР дадоха изключително лаконична информация за случая с убийството на Алексей Петров в столичния кв. „Драгалевци“. В кратка обобщена информация от двете институции само посочиха, че Алексей Петров се е движил с трима души охрана и е вървял по обичаен маршрут.

Не бяха дадени повече подробности за вида на оръжието, с което е извършено убийството. Неофициално се твърди, че по Алексей Петров и по неговата спътница е стреляно с пушка. Няма яснота за това колко изстрела са били произведени.

Беше обяснено, че е създаден оперативен щаб, който в момента ръководи цялото разследване по случая. Разпитват се свидетели, които са били в кв. „Драгалевци“.

Прокурор Илияна Кирилова каза: „В момента се провеждат действия – оглед на местопроизшествието, оглед на трупа. Повече от това в момента няма какво да ви кажа, тъй като това е, което се прави. Разпитват се свидетели, имам предвид охраната на пострадалото лице. Жената, която го е придружавала, в момента е в „Пирогов“. По данни на медиците ѝ предстои операция, не мога да ви кажа каква. И евентуално в момента, в който имаме възможност, ако всичко мине добре, тя ще бъде разпитана. Софийска градска прокуратура ще ръководи досъдебното производство“.

От своя страна главният секретар на МВР – главен комисар Петър Тодоров посочи: „От години Петров е има тук обичаен маршрут на разходка.

Бил е с негова позната и с обичайната му охрана. Проучваме маршрута на движение и съответно провеждаме необходимите оперативно-издирвателни мероприятия по събиране на доказателства по досъдебното производство. В момента е формиран оперативен щаб, в който са включени множество структури на МВР и се разпределят задачите, които трябва да бъдат изпълнени“.

„Няма как в момента да споделя подробности. В момента се прави оглед от всички необходими специалисти, които да дадат отговор на тези въпроси – на вида на оръжията и на броя на изстрелите“, добави още той.

И Тодоров потвърди, че е сформиран оперативен щаб, в който са включени множество структури на МВР и се разпределят задачите, които трябва да бъдат изпълнени.

Мястото на стрелбата продължава да бъде блокирано от специални части на полицията. Блокирани са и входовете и изходите на столицата, като се проверяват всички съмнителни автомобили.

До края на деня повече официална информация няма да бъде давана по този случай, а разследването продължава, като се работи по различни версии.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви