Слави Трифонов декларира милиони
Слави Трифонов декларира милиони

Над 9 милиона лева в банкови влогове в евро и лева, налични парични средства от 1,1 млн. лева и 210 000 лева доходи от друга трудова дейност. Това е описал лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов в декларацията си пред КПКОНПИ, която той подава за първи път като партиен лидер.

Заради неподаването на въпросната декларация, както изисква законът, той плати административна глоба и обеща да декларира имуществото си. Неподаването ѝ пък обясни през януари с думите „не исках да давам повод за сеир и да задоволявам жълто любопитство“. „Въпреки че всичко, което притежавам, е изработено абсолютно законно и абсолютно доказуемо и то пред вашите очи“.

Все пак Слави Трифонов спази закона и обещанието си

и днес става ясно, че през миналата година бившият шоумен е купил къща с двор в София за 1,3 млн. лв. Имотът е с разгърната застроена площ от 916 кв. м., а като произход на средствата е посочен ликвидационен дял.

През 2022 г. Трифонов е продал и парцел от 3,7 дка в родното си село Тодорово до Плевен за 10 000 лв.

Лидерът на ИТН е обявил и дяловете си в три акционерни дружества, което е публична информация отдавна. Това са „Алт плеър“ АД, където има 29 994 акции за близо 300 хил. лв., „Седем Осми“ АД за 9 млн. лв. и „Сет 666“ АД за 50 хил. лв.

В декларацията си Слави Трифонов е посочил още две вземания от местни лица за общо 15 хил. лв.

Той е подал декларация само за 2022 г. Трифонов бе задължен да подаде такава като избран за депутат от 45-ото Народно събрание, както и като партиен лидер.

През 2021 г. и през 2022 г. му бяха издадени актове за неподаването на декларация, която е административно нарушение. През 2022 г. на Трифонов бе издадено и наказателно постановление, с което му бе наложена глоба. КПКОНПИ не разкри размера ѝ, но по закон тя е между 1000 и 3000 лв. Глобата е платена в 14-дневен срок, отговориха преди време от Антикорупционната комисия на в. „Сега“ след спечелено дело за достъп до информация.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви