Дрегер
Снимка: архив

Шестима шофьори в Бургаска област са останали без автомобили, след като полицейски служители са установи, че те са зад воланите под въздействието на алкохол или наркотици.

В района на КПП – „Нафта Трейдинг“ служители от Първо Районно управление – Бургас спрели за проверка „БМВ 320“, със софийска регистрация, управляван от 29-годишен софиянец, който е тестван за употреба на алкохол и наркотични вещества. Втората проба била положителна за употреба на амфетамин и метамфетамин. Водачът отказал да даде кръв за химичен анализ.

В района на бургаската улица „Чаталджа“ служители от „Специализираните полицейски сили“ спрели за проверка „Санг Йонг Тиволи“, със софийска регистрация, управляван от 23-годишен бургазлия, който е тестван за употреба на алкохол и наркотични вещества. Втората проба била положителна за употреба на канабис. Водачът дава кръв за химичен анализ, но отказва да даде урина.

На ул. „Св.Св. Кирил и Методий“ в Приморско служители от Районно управление – Приморско спрели за проверка „Фолксваген Бора“, с бургаска регистрация, управляван от 18-годишен младеж от с. Равна гора. Водачът е тестван за употреба на алкохол и наркотични вещества. И двете проби били положителни. Алкохолът бил с концентрация – 1,38 промила, а наркотиците били положителни за употреба на бензодиазепини.

В района до комплекс „Персани“ в Слънчев бряг служители от Районно управление – Несебър спрели за проверка „Фиат“, без регистрационни номера, движещ се към Свети влас, управляван от 39-годишен мъж от Криводол, обл. Враца. Мъжът е тестван за употреба на алкохол. като дрегерът отчел 1.90 промила. Водачът отказал да даде кръв за химичен анализ.

В района на КПП – „Дигата“ служители от Четвърто Районно управление – Бургас спрели за проверка „Тойота Ярис“, с бургаска регистрация, управлявана от 40-годишна бургазлийка, която е тествана за употреба на алкохол и наркотични вещества. Втората проба е била положителна за употреба на амфетамин и метамфетамин. Жената отказала да даде кръв и урина за химичен анализ.

В с. Кошарица, общ. Несебър служители от Районно управление – Несебър спрели за проверка „Фолксваген Тигуан“, с бургаска регистрация, управляван от 40-годишен мъж от с. Кошарица, неправоспособен водач, който е тестван за употреба на алкохол. Дрегерът отчел концентрация – 2.22 промила.

Всички водачи са задържани за срок до 24 часа, а автомобилите им са иззети. Работата по случаите продължава.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви