В разгара на отпускарския месец август падат ли цените на почивките по българското Черноморие?

През последните седмици в курорта „Слънчев бряг“ има истинско стълпотворение на туристи.

„Това е най-големият курорт не само в България, но и на цялото Черноморие. Той е уникален, изключено е да видим такова нещо в Северна Гърция, която много ни я хвалят. Тук има 550 000 легла, до миналата седмица бяха заети почти на 70%. Вече са по-малко, тъй като от днес вече изпадаме в така наречената августовска дупка. Нашите прогнози са, че туристи ще има до първата седмица на октомври“, коментира пред bTV шефът на Института за анализи и оценки в туризма Румен Драганов, който също почива в курорта.

„От следващия уикенд ще се наблюдава едно спадане на цените за нощувки на морето от 20 до 30%. Ако досега човек е можел да почива четири дни за дадена цена, сега ще може да почива седем дни за същата цена“, посочи Владимир Маринов от Регионалната туристическа камара в Бургас.

Той посочи, че за семейство с две деца едноседмична почивка на Южното Черноморие сега би излязла около 700 лева в семеен хотел само за нощувките, а с ол инклузив цената ще стигне до 2500 лева.

В „Слънчев бряг“ скара с бира струва 11 лева, толкова ще струва и през септември, заяви Румен Драганов.

„Очакваме почиващите да стигнат 5,1 млн. само за това лято. Разговарям с хора, които вече са за трети път на морето, което означава, че през септември те могат да дойдат още веднъж или два пъти – правят кратки интензивни почивки“, коментира още той.

btv.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви