Поне 10 директори на областни дирекции на МВР са извикани на среща с вътрешния министър Калин Стоянов и са били помолени да напуснат, стана ясно днес. На тези, които искали да останат в системата, им било предложено да бъдат преназначени на по-ниски длъжности. Другият вариант бил да напуснат по собствено желание.

От МВР коментираха, че решението за смяната било на базата на анализ на работата им до момента и било с цел успешното изпълнение приоритетите на МВР. Запознати коментираха, че промените са и заради предстоящите местни избори.

Според запознати става дума за шефовете на регионалните дирекции на полицията в Бургас, Варна, Добрич, Габрово, Ловеч, Плевен, Смолян, Пазарджик, Благоевград и Търговище.

И до момента в който едни приказват за чистка, служители на реда разясняват, че за разлика от други, министър Калин Стоянов е изчакал 2 месеца, с цел да види с кои шефове може да работи и с кои не.

“Чистката беше очаквана и все пак е скандална, защото е нагла и безцеремонна. Целта не са никакви “резултати в МВР”. Целта е проста – “тяхното МВР” да прави изборите. Казаха си го в записа, нали помните? “Ще правим избори с наше МВР”, беше точният цитат от съвета на ПП”, написа бившият вътрешен министър Иван Демерджиев.

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви