Чисто ново аниме за „Pokemon“ ще дебютира следващия месец, както стана ясно от анонсиращ трейлър, публикуван вчера в официалния канал на „Pokemon“ в YouTube.

Озаглавен: „Pokemon: Palden Winds“ сериалът ще се състои от четири епизода и ще бъде достъпен за стрийминг в YouTube от 6 септември 2023 г.

Уеб сериалът е базиран на игрите „Pokemon Scarlet and Violet“ за Nintendo Switch, предаде GFK.

Подходът за разпространение на това ново аниме за „Pokemon“ не е нова концепция в рамките на франчайза. „Pokemon“ е използвала тази стратегия за издаване многократно преди.

Спин-оф поредици като „Twilight Wings“ и „Generations“ обикновено са били достъпни в YouTube, за да могат всички да ги гледат безплатно.

Студиото, отговорно за предишните сезони на „Attack on Titan“ и „Vinland Saga“, WIT Studios, си сътрудничи с новото аниме „Pokemon“.

В проекта ще участват режисьорът Рюхей Такешита, признат за участието си в японската манга поредица „Jujutsu Kaisen“, заедно със сценаристите Теруко Уцуми (Kakegurui) и Кейсуке Сатоу.

Екипът включва още цветовия дизайнер Аяка Накамура (Pokemon: Hisuian Snow), арт директора Юуки Фунагакуре (Mondaiji), 3D режисьора Шигенори Хирозуми (Attack on Titan), Юуки Кавашита (Vinland Saga), звуковия режисьор Масафуми Мима, монтажиста Ая Хида (Attack on Titan) и музиканта Кевин Пенкин.

БГНЕС

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви