Една от последните тенденции, която завладя социалните мрежи, е beautyhack с розова пудра. Тя стана популярна благодарение на Кайли Дженър. Звездата разкри, че не използва традиционна полупрозрачна пудра, за да нанася грима си, а продукт с розов оттенък.

Каква е тайната на beautyhack-а с розовата пудра с фин цвят? По същество всичко се свежда до теорията на цветовете. Розовото е противоположно на зеленото на цветовия кръг, което означава, че може да неутрализира всички зеленикави тонове на кожата.

Тази информация ще бъде особено полезна за тези, които се борят със зачервявания и акне.

С помощта на розова фиксираща пудра можете не само да фиксирате грима си и да намалите блясъка от омазняването на кожата, но и да премахнете нежеланите зелени тонове. Това ще доведе до по-равномерен, здрав и сияен тен.

„Когато става въпрос за фиксираща пудра, хората от години използват полупрозрачни или жълти нюанси. Розовата фиксираща пудра озарява зоната под очите, придава руменина и младежко излъчване“, казва гримьорът Джордана Тиша.

Тя съветва да се избират продукти, които не са прекалено ярки или наситени, а с фин розов оттенък. Също така стойте настрана от розови пудри с хладен подтон, тъй като те могат да създадат ефект на пепеляв, неестествен тен.

Как да използваме розовата пудра?

За да изпробвате този трик, просто нанесете фон дьо тен и коректор, както обикновено, и след това леко напудрете зоната под очите, носа, челото, брадичката и бузите с розова пудра за нанасяне.

Съсредоточете се върху зоните със зачервяване или акне и разнесете добре, за да избегнете грубите преходи. Използвайте малка, пухкава четка с естествен косъм.

Розовата пудра прикрива ли тъмните кръгове?

Въпреки че теорията на цветовете предполага, че розовата пудра може да неутрализира зелените тонове, тя няма да е достатъчна, за да прикрие напълно тъмните кръгове.

По-добър вариант е коректор или коректор с прасковен подтон.

БГНЕС

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви