„Барби“ е по кината от вече от три седмици и надмина всички очаквания още през първия уикенд. В първите три дни след пускането на голям екран филмът на Грета Гъруиг спечели цели 155 милиона долара в САЩ и постави рекорд за най-печеливш дебют на филм, режисиран от жена.

Миналата седмица „Барби“ продължи да бележи приходи в бокс офиса и да държи лидерството пред „Опенхаймер“ – филмът на Кристофър Нолан, с който споделиха една и съща премиерна дата.

Вече сме в третата седмица, в която печалбите от билети и за двата филма все така се трупат. И все така захаросаният розов свят на известната кукла води пред историята на „бащата на атомната бомба“. Дори нещо повече – „Барби“ влиза в историята, тъй като вече има спечелени над един милиард долара в глобалния бокс офис. 459 милиона долара са приходите в Северна Америка, а тези в международен план – 572 милиона.

Отвъд числата и чисто финансовата част, филмът може да се похвали и с това, че режисьорката му Грета Гъруиг е първата жена в историята, която самостоятелно е режисирала филм, надхвърлил приходи от милиард долара.

Предишни филми с подобно постижение са „Замръзналото кралство“ (1.3 милиарда долара) и „Замръзналото кралство 2“ (1.45 милиарда долара) – и двата режисирани съвместно от Дженифър Лий и Крис Бък, както и „Капитан Марвел“ (1.1 милиарда долара), режисиран съвместно от Ана Боден и Райън Флек.

Друго забележително в успеха на „Барби“ е, че достигнатата печалба от над един милиард се случва едва за 17 дни, откакто филмът върви по кината. Така се превръща в най-бързо доходоносния филм на Warner Bros. след „Хари Потър и даровете на смъртта: Част 2“, който преди това държеше този рекорд с 19 дни.

Филмът на Грета Гъруиг е едва вторият за тази година и шестият от ерата на пандемията филм, надхвърлил приходите от един милиард долара. До него се нареждат „Спайдърмен: Няма път към дома“, „Топ Гън: Маверик“, „Джурасик свят: господство“ и „Аватар: Природата на водата“, пише Variety.

lifestyle.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви