Актрисата Шарън Стоун спечели световна слава с ролята си във филма „Първичен инстинкт“.

Главната роля, на инспектор, разследващ убийството на рок звезда, се играе от Майкъл Дъглас, а заподозряната е Катрин Трамел, която играе Шарън Стоун. Тази роля отвори нов път за младата актриса и бързо я направи известна, но ѝ донесе и много проблеми.

В самото начало на работата по филма, който придоби огромна популярност, Шарън Стоун не е била първият избор за тази роля, както самата тя каза в интервю.

А именно Майкъл Дъглас бил скептичен, когато му казали, че тя ще му партнира, тъй като смятал, че е необходима много по-известна актриса, за да улови образа на Катрин Трамел и настоял да привлекат друга.

„Майкъл дори не искаше пробни снимки с мен. Искаше известна актриса“, каза Стоун.

Режисьорът на филма Пол Верховен обаче работи по филма „Зов за завръщане“ с привлекателната блондинка по това време, така че той все пак е решен да ѝ предложи ролята в „Първичен инстинкт“.

За да уважи желанието на Майкъл Дъглас да играе известна актриса до него, режисьорът поканил много известни имена от света на киното за пробни снимки, но никоя актриса не постигнала такъв успех като Шарън Стоун.

„Верховен каза: „Добре, ще направим пробни снимки с други актриси.“ Имаха пробни снимки с 12, 13, 14 актриси, но никоя не можа да ме надмине. Така Майкъл най-накрая реши да направим пробен запис заедно“, спомня си Стоун.

Пол Верховен вярвал в младата актриса Шарън Стоун, затова я посъветвал да се съсредоточи върху издигането на сексапила си до възможно най-високо ниво.

„Дойдох на снимачната площадка и бях облечена в костюм на Армани, за който похарчих всичките си пари. Купих си и почти прозрачна блуза с цвят на кожа и не носих нищо отдолу. На репетицията си свалих сакото насред сцената. Видях Майкъл да ме гледа втренчено, а след това погледна Пол и каза: „Избери я“. Дори не се гримирах, вярвах, че всичко трябва да е натурално. И репетицията мина страхотно. Получих работата“, разказа Стоун.

БГНЕС

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви