В историята на кръшкането най-често са виновни и двамата партньори. Но има нещо в поведението на една жена, което буквално тласка съпруга й в обятията на любовницата му.

„Разбира се, че е грешно да се прехвърля цялата отговорност върху една жена“, предупреждава психологът Елена Гамаюн. – Има един тип мъже с такъв мироглед, според който мъжа трябва да привлича колкото се може повече жени към себе си. Но това клони към категорията на психологическите разстройства.

Експертите обясняват, че ако една жена има точно такъв съпруг, то тя не го тласка към изневяра, а просто самият мъж е непоправим. Но има и истории, в които самата жена играе основната роля, подтиквайки благоверния си към измяна.

Съществуват няколко вида взаимоотношения между партньорите:

Емоционални – това е сърдечна любов, грижа един за друг, важен момент, който обединява хората.
Сексуални – говорим за интимност, когато и двамата се наслаждават на желанието.
Мироглед – става дума за взаимно разбиране, общи цели и общи интереси.

„Разрушаването на някоя от тези връзки тласка човек към предателство“, обяснява психологът Гамаюн. – Няма удоволствие от интимността, обезценяването на подкрепата и вниманието, различията в интересите – в този случай мъжът може да започне да търси друга жена, с която или да възстанови прекъсната връзка, или да получи и трите наведнъж.“

Какво друго насърчава изневярата?

Липса на време

Много често това е проблем на бизнес жените, тези, които управляват собствен бизнес и прекарват много време на работа. Когато няма достатъчно време за партньора, той започва да се чувства ненужен, изглежда, че усилията му в семейството са безсмислени.

Ниско самочувствие

Съгласете се, никой не иска да бъде слаб , грозен, глупав. Но понякога дамите не си мерят думите, обиждат мъжа си както насаме, така и публично. Междувременно, мъжът иска да бъде силен, умен, велик. И тръгва да търси жена, която ще види тези качества в него.

Разочарование

Преди сватбата жената е била мила, икономична и грижовна. И след това – коренна промяна. Превърнала се е в съвсем друг човек, а мъжът остава дълбоко разочарован.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви