Добро утро!
Започва един прекрасен ден

Добро утро в неделя 06.08.2023г.

Температурата ще бъде между 21 и 31 градуса. Ще бъде облачно с дъжд и гръмотевици. Вятърът ще е слаб от изток със скорост 4 м /сек.

Късметче на деня

Най-хубавите и красиви неща на света не могат да бъдат видени, нито докоснати… те се усещат в сърцето.“ Хелън Келър

Празник

Според народните вярвания от Преображение Господне “лятото се пречупва” и времето се преобръща – върви към есен и студ

В деня на Преображение Господне вярващите се причестяват подир петдневен пост, като в чест на празника се позволява риба.
В литургията на българските православни храмове се прибавя отделен тропар – молитвено песнопение, наречено „Освещаване на гроздето”.

На този ден се бере първото грозде и се раздава на близки и съседи.

Хороскоп

Овен

Както винаги, независимо от избраната тема, Вие ще се изкажете директно. Защо да мълчите? Така или иначе това съобщава не върши работа. В определен момент можете да разкажете за това, което Ви интересува, с всичко, което сте благоразумие, участие и любов. Или пък може да насъскате кучетата на човек, за когото напълно и напълно сте сигурни, че никога не е заслужавал това повече от сега. Разбира се, Вие имате план за тази вечер! Използвайте всяко свободно време през този ден в подготовката, а и да изкусурите всички Ваши любими дреболии. Съвсем скоро ще забравите за всичко, което Ви е разстройвало.

Телец

Днес всички ще завиждат на това, колко красиво и хармонично се гледате със своя любим човек. От вас все ще излезе някакво сияние, което няма да може да остане незабелязано, а и ако щастието ще струи от вашата двойка. Направете всичко възможно, за да не загубите това.

Близнаци

Не се страхувайте днес да сте непредсказуеми и оригинални. Това много ще помогне за развитието на отношенията с вашия любим човек в правилното управление. Това ще е полезно не само за вас двамата, но и за много от хората, които са около вас, че дори може да се каже и всички.

Рак

Ако искате да получите нещо, започвайте да действате! Постарайте се да не водите нечестна игра, и да не си давате вид, че Ви е все едно. Това са глупави уловки, с които хората маскират своята неувереност, а Вие сте над това! Трябва да пробудите своята енергия. Сами започнете да променяте в живота си онова, което сте очаквали да промени някой друг. Знаете, какво трябва да се направи, и знаете как трябва да се направи. Ако действате достатъчно решително, ще постигнете много през този ден.

Лъв

През този ден най-добрия съвет, който ще получите относно това, какво да правите със своя личен живот, ще бъде получен случайно: ще го чуете в откъс от нечий разговор, ще прочетете във вестника на съседа, с който седите на една седалка в автобуса, или ще си спомните някакъв пример от класическата литература.. Отнесете се към тази подсказка сериозно.

Дева

Не само че обмисляте всичко, а и действията Ви са дълбокомислени. Представяте си, как би могло да се промени всичко в дълбочина, а не да дейставате повърхностно. Бихте искали още по-дълбоко разбиране от средата, която обитавате. Заемете се с това – днешният ден е много подходящ.

Везни

Двама от Вашите познати са свързани с някаква тайна, и днес това ще представлява за Вас особен интерес. Възможно е тяхното запознанство да носи професионален или приятелски характер и затова където и да идете, дръжте ушите и очите си отворени. Ако можете да съедините точките в картинката и да направите разумни предположения, ще бъдете в състояние да разрешите тази загадка. Забавлявайте се и не се страхувайте да здравословна доза перчене. Ако правилно разиграете своите карти, това ще Ви донесе победа.

Скорпион

Очевидно днес за представителите на Вашия зодиакален знак ще настане време, да се заемат шопинг . Май запасите в хладилника са нещо на привършване?… Само че звездите съветват, да не се престаравате. Има опсност да се снабдите с храни с изтичащ срок на годност, или с лошото настроение на съпровождащите Ви лица….

Стрелец

Завоюването на човека на Вашите мечти, отива към своя край. Скоро той ще се предаде на милостта на победителя и ще живеете, както се казва, дълго и щастливо. Само си помислете: когато тази мечта се сбъдне, няма ли да Ви стане скучно да живеете? И може би не си заслужава така да ускорявате събитията, а да завоювате непристъпното сърце по-бавно?

Козирог

Днес е много важно, да правите всичко за своя любим човек безкористно, без да очаквате нещо в замяна и без да искате . Постарйте се, да бъдете абсолютен, стопроцентов алтруист и сами ще се убедите колко много ще се променят вашите отношения с любимия човек и колко прекрасни ще станат те.

Водолей

Постъпките Ви ще се струват на заобикалящите необмислени и екстравагантни. Наблюдават Ви осъдително и с интерес , а съвсем не може да се каже, че това е най-приятното внимание. Още повече е съвсем явно, че никой не се кани да Ви окаже помощ, или поне да Ви даде някакъв полезен съвет. Отношенията с любимия човек ще станат по-хладни. Днес сте заети само и единствено със своите проблеми, а Вашата „половинка” ще се държи като страничен човек. При това денят ще се окаже изключително благоприятен за творческа дейност и у много от представителите на Вашия зодиакален знак ще се проявят неочаквани таланти. Денят ще бъде свързан с големи успехи на новото поприще.

Риби

Има вероятност днес да започнете да ревнувате своя любим човек, и то не от представител на противоположния пол, а от нещо абстрактно и неодушевено.: телевизор, футбол, шопинг или от някаква дейност. Изживяването няма да бъде от най- приятните…

Какво да прочетем

 Дъщеря на Австралия

Хармъни Върна

Пустинята на Западна Австралия е необятна и жестока. Цяло чудо е, че дрипавото момиченце, изоставено сред пясъците, още диша, когато е открито от възрастен миньор. Още по-голямо чудо е, че той съумява да поддържа жива малката и да я закара в града, чието име тя ще приеме – Леонора. Изпратена в сиропиталище, онемяла от скръб и от страх, малката Леонора постепенно се привързва към друг сирак на име Джеймс, който я обича и закриля, докато и двамата не са отпратени далеч от пансиона: тя – при богато американско семейство, той – при роднини, емигрирали от Ирландия.

Минават години. Съдбата дава възможност на Леонора да се върне в любимата си Австралия и отново се среща с Джеймс, който преодолява много житейски трудности и вече не е мълчаливото, затворено момче, а красив и силен мъж. Само той знае истината за Ленора – че корените и сърцето ì са тук, в тази сурова страна. Взаимното им привличане прераства в любов. Любов, която ще бъде подложена на сурови изпитания – война, размирици, ревност. Дали двамата ще преодолеят препятствията и ще намерят обратния път един към друг?

 Виц

Мъж крещи на жена си:

– Стига си ми казвала какво да правя… писана ми! Сега отивам на кръчма с приятели и ще се напия много… може и вашето мачка да забия. Ще се прибера много късно и много пиян… и познай кой ще ми свали обувките?

– Патологът!

А сега се усмихнете! Започва един прекрасен ден!

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви