Необходимостта от подмяна на вертикален тръбопровод възниква в два случая: след завършване на металните работи и при извършване на пълен ремонт на банята.

В зависимост от условията обменът се извършва в един от двата режима:

Планиран – при износване на водопровода.

Авариен – при неизправности и течове.

В старите апартаментни щрангове са направени от поцинковани или чугунени тръби. Металните конструкции са подложени на корозия и поради това се нуждаят от подмяна.

За металните тръби експлоатационният живот е около четвърт век. В действителност те издържат и много по-дълго. Но след четиридесет години служба вече са в лошо състояние.

Дори ако тръбите изглеждат цели след края на експлоатационния живот, препоръчително е да ги смените. Това се дължи на факта, че износената с времето тръба може да се спука по всяко време, причинявайки големи материални щети както на собствениците на апартамента, така и на съседите, при евентуално наводнение.

В планирания режим се препоръчва да се сменят щранговете по време на основен ремонт.

Чугунените тръби обикновено преминават към полипропиленови аналози. И такъв избор е напълно оправдан от редица неоспорими предимства на полимера.

Те включват:

Устойчивост на корозия и агресивни влияния

Гладкостта на вътрешните стени, което предотвратява натрупването на котлен камък върху вътрешната повърхност на тръбопровода

Висока якост

Екологична безопасност

Производителите на полипропиленови тръби посочват, че експлоатационният живот на продуктите е около 50 години, а използваните за захранване със студена вода – от порядъка на 100 години.

В сравнение с металните конструкции, монтажът на полипропиленови тръби отнема много по-малко време. Използването на заваръчна технология позволява здрава и надеждна връзка с минимални усилия.

 

Смяна на хоризонтални щрангове цена – технология за подмяна на воден щранг

Щранговете са разположени в баните и са разположени на малко разстояние от стената. Щрангът е задължително оборудван със спирателен кран, с помощта на който се спира подаването на вода към апартамента.

В идеалния случай трябва да смените целия диапазон. На практика обаче това не винаги е възможно. В краен случай площта от пода до тавана трябва да бъде заменена. В този случай е неприемливо да се актуализира само късо парче тръба, което е хванало ръжда.

Ако подмяната на щранг се извършва в жилищна сграда, съседите трябва да бъдат предварително информирани за времето за ремонтни дейности. Ако съседите живеят в апартаменти, разположени точно над вас, трябва да се споразумеете за възможността за извършване на работа на тяхна територия. В края на краищата през подовете ще минават нови тръби.

Колкото до цената за смяна на хоризонтални щрангове, тя варира според редица конкретни условия. За да се информирате най-точно, трябва да се свържете директно със специалистите, които ще ви обяснят всички детайли.

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви