Бургаският районен съд разгледа днес две мерки за домашно насилие над жени. Първият случай е Георги Кочев, който е обвинен, че е заплашвал бременната си в 7-мия месец приятелка, нанасял и шамари и я влачил по земята. Вторият е Диан Иванов, който нападна жена си и баща й пред погледа на дъщеря си.

Повече подробности за случаите даде Зорница Щърбева, говорител на Районна прокуратура – Бургас, която бе и категорична, че от държавното обвинение имат нулева толерантност към подобни прояви.

„Повдигнато е обвинение на Георги Кочев, че се е заканил с убийство на своята приятелка, с която живеят на семейни начела. Той и казал, че ще я убие, като едновременно с това й удрял шамари по лицето, блъскал я и влачил. За подобно престъпление се предвижда лишаване от свобода до 6 години. Извършителят е бил осъждан, като последната му присъда е от 2014 година за причиняване на средна телесна повреда по хулигански подбуди“, сподели тя.

Относно Диан Иванов тя каза:

„Касае се причиняване на две леки телесни повреди на две лица – на съпругата на извършителя и нейния баща. Същите са причинени в условията на домашно насилие. Наказанието, което се предвижда е лишаване от свобода до 3 години. Извършителят не е осъждан. Има едно осъждане през 1998 г., но към този момент е реабилитиран“.

Иначе в съдебна зала Кочев сподели, че съжалява за стореното. Той се и оплакал, че бил посрещнат от приятелката си с реплики на висок глас и бил одраскан по врата.

Районен съд наложи мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на Иванов. Малко по-късно същата получи и Кочев.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви