Денков: По-важно е да повишим пенсиите
Денков: По-важно е да повишим пенсиите

Премиерът Николай Денков възложи на правосъдния министър, на вътрешния министър, на социалния министър и на образованието да направят анализи за седмица на това, което не работи в поверените им системи.

Това стана в началото на днешното заседание на МС, като поводът за това е случаят в Стара Загора. Той очаква още те да предложат промени, с които да променят негативната тенденция.

Очаквам силите на реда да използват сила тогава и само тогава, когато е абсолютно необходимо, подчерта Николай Денков. В останалото време полицаите трябвало да са сила на доброто.

За пореден път хората в България са гневни, заяви премиерът. И имат основание, подчерта той. Министър-председателят критикува поредното садистично действие, което е останало незабелязано от правосъдната система. Шокиращо е безразличието към чуждата болка от длъжностни лица и гласовете на подкрепа към престъпното деяние в Стара Загора, по думите му.

Време е всеки от нас да поеме своята роля и отговорност, за да пресечем настъплението на болката и агресията, настоя премиерът. Той настоя депутатите да приемат правилните закони, които защитават жертвите и не оставят вратички за измъкване на насилниците.

От учителите и родителите зависело какви ще израснат децата. Една добра постъпка от страна на учителите ще свърши повече работа от 10 урока по морал, смята премиерът. Медиите и популярните лица да не рекламират насилието, настоя още той.

Освен това политиците, според него, нямат право да се възмущават от насилието, ако самите те се държат като агресори. Нека и ние да дадем положителният пример, поиска премиерът.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви