Борислав Сарафов поиска оставка на прокурор
Борислав Сарафов поиска оставка на прокурор

И. ф. главен прокурор Борислав Сарафов поиска оставка на прокурор Георги Видев като заместник-шеф на Окръжна прокуратура-Стара Загора. На среща в Съдебната палата Сарафов изрази остро възмущение от сериозните пропуски, допуснати в работата на прокурор Видев. Констатацията е относно определянето на мярката за процесуална принуда спрямо обвиняемия Г.Г.

Сарафов бе категоричен, че Видев не притежава професионалните и управленски качества, за да заема поста на заместник-окръжен прокурор. С оглед на това Видев подаде оставката си като заместник на административния ръководител на ОП-Стара Загора.

По разпореждане на главния прокурор екип от прокурори от ВКП ще извърши цялостна проверка на работата на Георги Видев. А също и на прокурор Десислава Първанова от РП-Стара Загора за период от 2 години.

Очаква се ръководството на Окръжната прокуратура в Стара Загора да създаде организация и условия за пълно и задълбочено разследване на случая. Както и за приключването му в кратки срокове.

Към момента спрямо обвиняемия Г.Г. се водят 2 досъдебни производства. Те са за нанасяне на средна телесна повреда и за закана с убийство.

При необходимост прокурори от ВКП са в готовност да окажат незабавна методическа помощ за приключване на разследването, с оглед внасяне на обвинителен акт спрямо извършителя на тежките криминални деяния. Като се отчетат и утежняващите вината обстоятелства – наложените предходни наказания спрямо обвиняемия, тежестта и обществената опасност на извършеното.

На Окръжния прокурор на Стара Загора бе разпоредено, прокуратурата, съвместно с органите на МВР, да осигури защита на всички свидетели и лица, съдействали в хода на разследването.

Възложени са и проверки по твърдения за други извършени престъпления срещу личността на територията на Стара Загора и областта. При установяването на данни и събирането на доказателства следва извършителите на престъпленията незабавно да бъдат привлечени към наказателна отговорност.

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви