Има насрочено заседание на Асоциацията по ВиК в Бургас, в което ще искам да вкарам извънредна точка, с която да се приеме един от 7-те варианта за намаляване цената на водата. Ще търся подкрепа от всички кметове и ще видим дали ще се обединим и това за мен необосновано увеличаване на водата, да бъде коригирано.

Това заяви новият областен управител на Бургас Пламен Янев пред репортери днес.

Реалистичната цена, която може да постигнат, при това по предложение на ВиК-Бургас, защото те изпратиха 7 варианта, които трябваше да се разгледат тази година и да се обединят между тях общините, е 3,60 – 3,70 лв за кубик. Мисля, че намалението, ако се постигне, би било с около 0,60 лв. за кубик. Към него ще се прибави и това от КЕВР с 0,20 лв. Така че общо говорим за между 0,80 – 0,90 лв. за кубик“ , поясни той.

Според Янев има огромни проблеми във ВиК сектора в нашия регион, които са се натрупани през годините и много трудно ще бъдат решени.

Задължително в кратки срокове трябва да решим законосъобразно казуса „Ясна поляна“. Трябва да се намери дългосрочно решение за водоснабдяване на южната част на Черноморието и качеството на водата да бъде на необходимото ниво„, каза още той.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви