Водноспасителната дейност е сертифицирана

Три години затвор може да получи спасител на плажа за товар че е набил летовник французин макар и в извънработното си време. Конфликтът между двамата се разиграва на плажа в Поморие, а битката е за чадър в свободната зона.

Издирват се още летовници, които да дадат данни за случилото се. Ясни е, че е имало физическа саморазправа.

Пострадалият французин е обясни, че докато търсил телефона в чантата си, за да се обади на полицията, е получил удари от спасителя.

От своя страна плажния гард заяви, че летовникът не за първи път влиза в пререкания със спасителите и то при червен флаг.

Старши спасители апелират да има плажна полиция, която да следи за реда. Те обясниха, че не им е работа да разрешават конфликти на сушата, а да спасяват хора във водата.

И все пак са оставяли на постовете си телефони при нужда да могат бързо да се свържат с полицията, ако има агресия на плажа.

Пострадалият си е извадил медицинско свидетелство. Разследването е установило, че има данни за извършено престъпление. Пострадалият е сезирал френското консулство и ще заведе граждански иск.

btv.bg

1 КОМЕНТАР

  1. Има си полиция навсякъде във всеки курорт вместо да бият хората тъпичките бавно развити спасители да ср обаждат и да си ледат работата.Пишлигари искали плажна полиция а някой да им държи буя докато спят за два бона не щат ли ???

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви