Спасителят, който участва в сбиването на плаж „Поморие-Изток“, при което бе набит французин, вече е с повдигнато обвинение.

Това стана ясно на извънреден брифинг на окръжният прокурор Георги Чинев и директорът на ОДМВР-Бургас старши комисар Калоян Калоянов.

Образувано е досъдебно производство, в което са разпитани свидетели на случилото се. Събрани са достатъчно доказателства и бе повдигнато обвинение за лека телесна повреда, осъществена по хулигански подбуди и извършена с особена жестокост. Това престъпление е от общ характер и предвиденото наказание е лишаване от свобода за срок от 3 години. Обвиняемият е задържан за 72 часа и от прокуратурата ще поискаме за вземане на мярка за неотклонение задържане под стража“ , каза прокурор Чинев.

Ст. комисар Калоянов поясни, че са установени участниците в сбиването, разпитани са и множество свидетели. Полицейските служители пристигнали на място едва, след като ескалацията е приключила.

Конфликтът е възникнал след спор за място под чадър на плажа. Има противоречиви данни и от двете страна за същината на случилото се и ние детайлно разследваме“ , продължи още директорът на ОДМВР-Бургас.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви