Actor Kevin Spacey arrives at Southwark Crown Court, London, where he is charged with three counts of indecent assault, seven counts of sexual assault, one count of causing a person to engage in sexual activity without consent and one count of causing a person to engage in penetrative sexual activity without consent between 2001 and 2005. Picture date: Thursday July 6, 2023. (Photo by Lucy North/PA Images via Getty Images)

Кевин Спейси беше признат за невинен в сексуално посегателство срещу четирима мъже, съобщи “Сън”.

63-годишният актьор беше обявен за „сексуален хищник“ заради твърденията, че е нападнал мъжете по обвинения отпреди 22 години.

Спейси, който участва в „Американски прелести“, беше оправдан по четири обвинения за сексуално посегателство и едно обвинение за подстрекателство за участие в сексуална активност без съгласие.

Звезди като сър Елтън Джон и съпругът му Дейвид Фърниш бяха призовани да дадат показания на процеса.

На съдебните заседатели беше казано, че Спейси е „въодушевен“ от това, че жертвите му се ядосват и вярват, че няма да говорят поради славата му.

Той е „злоупотребил с властта и влиянието, които неговата репутация и слава му предоставят“, за да се насочи към четиримата мъже, се казва в показанията.

Четиримата мъже са били между 20 и 30 години, когато са грабнали вниманието на актьора, казаха в съда.

Един, който за първи път е работил със Спейси на събитие в „The Haymarket Theatre“, твърди, че актьорът е сграбчил гениталиите му с такава сила, че е било „болезнено“.

Той също така твърди, че Спейси е направил забележка, че е черен, последвана от други неуместни думи.

Друг мъж твърди, че „хлъзгавият“ Спейси е хванал интимните му части, докато са се придвижвали към бала на Елтън Джон.

Той твърди, че било „толкова силно, че почти излязох от пътя“.

Спейси също беше обвинен, че е сграбчил гениталите на друг мъж „като кобра“ и го е подложил на „обстрел“ от „гнусни коментари“.

Друг от четиримата мъже каза пред съда, че се е бил събудил от актьора, докато той извършва сексуален акт с него.

Спейси обаче се пречупи, когато беше призован да даде показания, и заяви, че светът му „избухна“ през 2017 г., когато твърденията за него за първи път се появиха в интернет.

Той настоя, че е просто „голям флиртаджия“ и уважава съгласието.

„Имаше бързо решение и преди да бъде получен отговор на първият въпрос, загубих работата си, загубих репутацията си, загубих всичко за няколко дни“, каза Спейси в емоционална реч.

Той пледира за невинен по три обвинения за непристойно нападение, три обвинения за сексуално насилие и едно обвинение за подстрекателство за участие в сексуална активност без съгласие през януари.

Четири обвинения за сексуално посегателство и едно обвинение за подстрекателство за участие в сексуална активност без съгласие също бяха отхвърлени.

Спейси беше лишен от международна награда „Еми“ след твърденията.

Централният му герой в аплодирания сериал на Netflix „Къща от карти“ също беше „убит“, след като беше изгонен от продукцията.

БГНЕС

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви