Фирмата-концесионер „Ауто Фактор“ на плаж „Поморие-Изток“, на който стана инцидент с бой, излезе със становище за случилото се:

По повод публикации в социалната мрежа и в медии, бе извършена проверка по Кодекса на труда, при която установихме, следните обстоятелства:

На 24.07.2023 г. е възникнал инцидент с участието на спасителя Христо Киобасанов, който по време на инцидента не е бил на работа и не е изпълнявал служебните си задължения, тъй като е имал почивен ден по график. Служителят е бил на плаж заедно със съпругата и детето си, в качеството си на плажуващи граждани.

Киобасанов си е носил собствен чадър, който поставил в свободната зона на пясъка. Докато семейството на служителя е било в морето, под собствения му чадър се е настанил турист, френски гражданин, който отказал да напусне въпреки поканата и обясненията. Между двамата е възникнал спор, прераснал във физическа агресия.

Концесионерът „Ауто фактор“ се разграничава от действията своя служител и заявява че не толерира подобни действия на саморазправа.

Но предвид обстоятелството, че тези действия са извършени от служителя не по повод изпълнение на служебните му задължения и в извън установеното работно време, работодателят няма отношение към инцидента.

Въпросите относно вината и последиците са в правомощията на компетентните органи.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви