Театърът на Нерон
Театърът на Нерон

В центъра на Рим, след археологически разкопки в продължение на 3 години, бе открит античния театър на император Нерон. Той беше смятан до момента за изгубен.

Theatrum Neronis бе открит във вътрешният двор на една от най-представителните в исторически и архитектурен план сгради в Рим. Това е Palazzo della Rovere. От древните източници се е знаело, че Нерон е имал театър където е репетирал своите поетични и певчески изпълнения. Така че намирането му сега е от изключителна важност, обясниха от Специалното управление на археологията в Рим.

Бе уточнено, че разкошните колони от скъпоценни мрамори, изисканите гипсови декорации, стаи, използвани като депозити за костюми и декори, самият размер на сградата и използваните материали, предполагат императорска поръчка. И е правилно да се смята, че това е театърът на Нерон, както го описват Плиний и Тацит. Разкрити са още останки от Градините на Агрипина, арената за конни надбягвания на император Калигула, където след това намира място Theatrum Neronis. Намерени са и множество интересни материали от средновековен Рим. Обмисля се, как поне част от находките да могат да се посещават.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви