Мъжът, който обезобрази приятелката си
Две организации – ОЗБГ и Зонта Бургас организират шествия в подкрепа на пострадалото момиче от Стара Загора. 18-годишното момиче беше измъчвано от приятеля си часове наред. Тя е с 400 шева след рязане с макетно ножче, фрактура на носа, остригана до голо. Снимката е предоставена от майката.
Пострадалото момиче
Съдия Татяна Гьонева Коева от Окръжен съд Стара Загора е определила деянието като лека телесна повреда и без никакви скрупули е пуснала на свобода извършителя. Заради съсипаното дете и неговото семейство протести се организират в София, Стара Загора, Бургас и още няколко големи градове.
В Бургас протестите са два.
Организатор на единия е ОЗБГ. Идеята е да се покаже  обществена реакция и несъгласие с решението на съда.
От организацията заявяват:
„Необходимо е да има реформа в законите, за да си гарантираме, че жертвите ще бъдат по – малко и закриляни, а насилниците ще бъдат силно наказуеми.“
Шествието ще започне в 18:00 часа на 31 юли от Районен съд Бургас, ще премина по ул. „Александровска“ и ще завърши до Община Бургас.
Шествие организира и Зонта Бургас.Тяхното ще започне  от площада пред сградата на Община Бургас, ще продължи през ул.Александровска и ще завърши пред Съдебната палата. то е част от националното, което се организира в София.
Във фейсбук страницата си Зонта клуб заявява:
„Докога ще мълчим и ще приемаме, че щом жертвата не сме ние или нашите деца, то не е наша работа? До кога ще си затваряме очите пред жестокостта, в която живеем и ще се подчиняваме на изгнилата неработеща съдебна система, приемайки, че нищо не може да се направи. Зонта клуб Бургас се противопоставя на това мълчание и се присъединява към Националното шествие, което ще се проведе в повечето областни градове в България, като апелира за повече подкрепа и гражданска позиция от гражданите на град Бургас.“

1 КОМЕНТАР

  1. Насилниците са страхливи копелета с гей ориентация. Те избират жертвите си които нямат физическа възможност да се защитават. При среща с някой ,който ги превъзхожда физически ,те започват да се молят ,да плачат и да цитират закона. Корупцията в съдебната система, политическата власт, беззаконието и липсата на държава улесняват всичко това.Който има пари за самолетен билет да заминава на терминал 2 . Тук държавата вече я няма!

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви