Положението с пожарите на територията на Бургаска област е овладяно, съобщиха от полицията.

В резултат на високите температури и силния вятър повсеместно е започнало доближаване на жици от електропроводите и излизането на искри, които причиняват различни огнища на пожари.

Процесът стартирал от Карнобатска община, като е имало сигнали от селата Венец, Добриново, Грозден, Церковски, Съединение, Завет и Бероново.

На място насочени екипи от РСПБЗН – Карнобат – 3 коли, Бургас – 1 кола, Айтос – 2 коли и Средец – 1 кола, продължавайки през Айтоска община и приключвайки в кварталите Черно море и рудник.

За локализиране на огнената стихия в двата бургаски квартала е включен целия свободен състав на първа и втора противопожарни служби – Бургас – общо 11 противопожарни автомобили и три леки автомобила, 2 екипа с противопожарни автомобили от Поморие, служители от община Бургас с две водоноски и множество доброволци.

Огънят засегнал близо 1000 дка. От територията около Изворище и приблизително същата площ около квартали Черно море и Рудник.

Към момента огнищата са локализирани, като няма разрастване или опасност от ново запалване.

Нанесени са материални щети основно в ниска растителност и храсти, дървени бараки и две необитаеми къщи на територията на Изворище.

Два противопожарни екипа от Бургас са командировани за гасене на пожари в Хасковска област – Любимец и с. Тополово.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви